Cursuri data protection officer | Ce face un DPO

Cursuri data protection officer | Ce face un DPO

Ce trebuie sa stii despre aceste cursuri data protection officer

cursuri data protection officer

Principiile europene de protectie a datelor care acopera principalele legi pan-europene si nationale de protectie a datelor si cele mai bune practici din industrie pentru respectarea acestor legi vor fi discutate in seriile de cursuri data protection officer.

Deci, urmarea cursuri data protection officer – DPO va va ajuta sa va bazati pe elementele de baza. Veti afla despre structura modelului european de aplicare a confidentialitatii, termenii cheie de confidentialitate si conceptele practice de protectie a datelor cu caracter personal, precum si fluxurile de date transfrontaliere.

Acest curs DPO se bazeaza in mare parte pe cunostintele Programului de certificare a invatarii pentru postul pe care il veti ocupa. Inscrieri aici: https://www.training-professionals.ro/curs/curs-responsabil-cu-protectia-datelor-cu-caracter-personal-curs-acreditat-anc-cod-cor-242-231/

Care sunt principalele indatoriri si responsabilitati ale unui DPO in conformitate cu GDPR?

Din pacate, in Romania, sarcina responsabilului cu protectia datelor nu este foarte clara. Pe de o parte accepta responsabilitatile si sarcinile conducerii operatorului, pe de alta parte are responsabilitati specifice si se bucura de independenta oferita de GDPR. Reglementarile europene specifica urmatoarele sarcini pentru cei ce au urmat cursuri data protection officer:

  • Faciliteaza implementarea politicilor si procedurilor interne de protectie a datelor si formeaza angajatii cu privire la responsabilitatile lor;
  • Consiliaza personalul si echipele de management cu privire la gestionarea incidentelor de securitate a datelor cu caracter personal, cum ar fi abordarea riscurilor de securitate digitala.
  • Monitorizarea permanenta a prelucrarilor de date efectuate de operator identifica domenii de imbunatatire si ofera suport pentru implementarea modificarilor necesare pentru a asigura respectarea celor mai inalte standarde in domeniul protectiei datelor.
  • Analizeaza solicitarile persoanelor vizate (drepturi de acces, dreptul de a fi uitat, dreptul la corectarea datelor etc.) si sprijina raspunsurile in conformitate cu RGPD.
  • Instruirea personalului si a echipelor de management privind inovatiile legislative si bunele practici in domeniul protectiei datelor, pe baza specificului activitatilor operatorului.
  • Elaboreaza un punct de vedere asupra unei probleme specifice de protectie a datelor cu caracter personal
  • Cooperarea cu autoritatile de supraveghere – „Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal”
Comunicate de presa