Uși termopan de exterior – sfaturi pentru întreținere

Ușile termopan reprezintă soluția cea mai convenabilă fie că este vorba despre locuințe personale sau spații comerciale sau de birouri.

Pe lângă avantajele legate de accesibilitate, ușile de exterior cu geamuri termopan sau paneluri ornamentale asigura cu success nevoia de protecție împotriva tentativelor de efracție  și ajută la scăderea cheltuielilor cu energia electrică, având calități de funcționalitate în funcție de model. 

Odată montate, ușile termopan de exterior sunt gândite să dureze o viață. Pentru a avea o durată lungă de funcționalitate și un aspect plăcut, bineînțeles că ușile vor avea nevoie de întreținere. Citește în continuare pentru a afla ce reguli trebuie să respecți pentru a întreține eficient și corespunzător ușile termopan de exterior. 

Folosește produse de curățat potrivite 

Sticla și tâmplăria PCV sunt materiale foarte netede, iar pentru a le păstra aspectul un timp îndelungat trebuie să eviți folosirea unor produse de curățate cu textură nisipoasă, precum acizi, solvenți clorurați, acetona, benzina sau dizolvant, pentru că riști să zgârie suprafețele. Folosește în schimb lavete fabricate din lână sau bumbac pe care le înmoi în apă cu săpun sau detergent. În funcție de nivelul de murdărie, apelează la un spray degresant, care va fi eficient în îndepărtarea celor mai dificile pete. 

Întreținerea sticlei de termopan

Sticlade termopan nu necesită un tratament special față de alte tipuri de sticlă. Întreținerea sticlei de termopan poate fi făcută eficient cu ajutorul unei lavete din fibre moi îmbibată în apă. 

Curățarea ramei și a pervazului

Folosește o cârpă moale pentrua îndepărta praful de pe rama ușii de termopan de exterior, iar în funcție de nivelul murdăriei, folosește un spray degresant pentru a îndepărta petele dificile. În cazul spațiilor dificile din interiorul pervazului, folosește un aspirator pentru a îndepărta praful. Folosește cu grijă soluțiile de curățat în aceste părți ale ușii deoarece aceste zone joacă un rol esențial în procesul de etanș termic și fonic al ușii. 

Întreținerea feroneriei

Feroneria esteo parte extrem de importantădin structura ușii de termopan datorită rolului de funcționalitate, motiv pentru care este important să fie întreținute corespunzător. Folosește o lavetă din lână sau bumbac, împreună cu un spray degresant pentru a curăța aceste suprafețe. 

Ușa de termopan de exterior cu tâmplărie din PVC este ușor de curățat și de întreținut datorită materialelor din care este confecționată. Ține cont de sfaturile de mai sus pentru a avea parte de uși cu un aspect plăcut un timp îndelungat. 

La HELIOS găsești uși termopan de exterior într-o mare diversitate de forme și culori, la prețuri accesibile. Alege modelul de sticlă dorit din patru variante disponibile. Adaugă accesoriile potrivite stilului tău. Explorează variantele de uși termopan de exterior sau contactează-ne prin formularul disponibil pe ferestrehelios.ro.

Sursa foto: Ferestre Helios

Lasă un comentariu