Scaune ergonomice pentru angajatii tai

Scaune ergonomice pentru angajatii tai

Un scaun ergonomic mareste semnificativ confortul la birou. Multa lume se intreaba care este diferenta dintre un scaun traditional, scaun folosit de majoritatea oamenilor, si unul ergonomic.

Scaunul de birou folosit intr-o pozitie gresita pentru perioade lungi de timp ar putea cauza probleme grave de sanatate. Introducerea unui scaun de birou ergonomic in mediul de lucru, poate imbunatati semnificativ postura, va poate reduce durerile lombare si de spate, si nu in ultimul rand, va creste productivitatea, avand confortul necesar.

Exista cateva motive pentru care angajatii prefera sa foloseasca un scaun ergonomic fata de scaunele traditionale.  Motivele includ de asemenea, confortul si postura relaxata pe care aceasta le are de oferit.

Iata, astfel, motivele pentru care ar trebui sa alegi un scaun ergonomic si importanta acestora in viata noastra:

  1. Imbunatatire postura

Daca exista ceva de care trebuie sa fiti ingrijorat dupa o sesiune lunga de stat pe scaun, aceasta este postura. Cand folositi un scaun normal, ce nu indeplineste conditiile ergonomice de baza, sigur ati observat cel mai probabil tendinta de a va apleca inainte, spatarul neavand o inaltime corecta pentru o sustinere adecvata.

Aceasta problema este rezolvata cu usurinta de catre scaunul ergonomic. Spatarul are un design inalt si rigid ce permite asezarea coloanei vertebrale intr-o pozitie corecta si confortabila, astfel ajutandu-va sa va imbunatatiti postura.

Pentru scaune de birou ieftine, intrati in magazinul online Drimus.

2. Productivitate sporita

Oamenii petrec din ce in ce mai mult timp la birou sau in fata calculatoarelor, astfel alegerea unui scaun de birou potrivit va poate influenta semnificativ sanatatea si viata . Alegerea unui scaun de birou ergonomic, reglabil potrivit pentru fiecare individ in parte , poate avea un impact major asupra sanatatii si fericirii angajatilor, precum si asupra randamentului acesora.

3. Reducerea durerii

Durerea de spate si durerea de gat sunt unele dintre cele mai frecvente cauze de durere cu care oamenii trebuie sa se lupte din cauza unei pozitii neadecvate. De obicei, acest lucru se intampla din cauza faptului ca designul scaunelor normale nu le permite sa stea ore lungi in timp ce sustin o postura corecta.

Cu toate acestea, utilizarea scaunului ergonomic promite o mai buna relaxare si o reducere semnificativa a cauzelor de durere, deoarece acele zone importante sunt sustinute corespunzator.

4. Reduce presiunea asupra soldurilor

Cand o persoana sta pe scaun, majoritatea greutatii corporale este sustinuta de solduri. Un scaun ergonomic, este in aceasta privinta important si rezolva aceasta problema, oferind o adancime adecvata a scaunului, astfel reusind sa reduca presiunea asupra soldurilor.

5. Ajustabilitate

Mobilierul de birou trebuie sa fie suficient de adaptabil pentru a raspunde nevoilor fiecarui angajat . Fiecare persoana are o anumita greutate si inaltime, de aceea un scaun ce poate fi ajustat dupa specificatiile individuale ale acestora, ii poate ajuta sa se simta confortabil si se pot concentra pe munca lor.

Scaunul ergonomic pe care doriti sa-l cumparati ar trebui sa fie complet reglabil. Iata cateva specificatii de care ar trebuii sa tineti cont.

  • Inclinare reglabila a scaunului;
  • Suport lombar reglabil
  • Tetiera reglabila
  • Inaltime reglabila
  • Cotiere reglabile

6. Captuseala scaunului

Captuseala spatarului este realizata din material respirabil si suficient de groasa pentru a va permite sa stati ore lungi.

Un scaun ergonomic este tipul de scaun care este folosit cel mai mult la birou. Deoarece oamenii petrec mai mult de 10 ani din viata la locul de munca, ar trebui sa se simta confortabil atunci cand lucreaza.

Scaunul ergonomic este mult mai confortabil decat un scaun normal, iar caracteristicile lui  reglabile permit persoanelor sa isi mentina o postura corecta, in timp ce sunt productive. Ajuta la pastrarea posturii corecte, evitand astfel durerile si disconfortul.

Uncategorized