Raliul Iașului 2023: Dominanță Skoda și Peugeot – David Tarța Surpriză la Peugeot 208R2

Raliul Iașului 2023: Dominanță Skoda și Peugeot – David Tarța Surpriză la Peugeot 208R2

Una dintre cele mai spectaculoase etape din Campionatul Național de Raliuri din 2023, Raliul Iașului, a adus pe probele speciale unele dintre cele mai talentate echipaje și piloți din România. Printre aceștia, David Tarța s-a remarcat prin performanța sa uluitoare. Deși a concurat pentru prima dată pe un traseu de macadam cu Peugeot 208 R2, el a reușit să ocupe locul 2 la Cupa Peugeot și locul 3 la categoria FWD și RC4. Cu o experiență notabilă în raliuri și o determinare feroce, David a demonstrat că este un pilot promițător pe scena motorsportului românesc.

În timp ce echipajul clujean Tempestini și Sergiu Itu (Skoda Fabia Rally2) au dominat cursa în mare parte, câștigând cu autoritate majoritatea probelor,  Bogdan Marişca şi Karoly Borbely (Skoda Fabia Rally2) au reușit să ocupe poziția a II-a, în timp ce Sebastian Barbu şi Bogdan Iancu au încheiat competiția pe locul III la bordul unei mașini identice. Cu toate acestea, David Tarța și Mihai Sandu și-au lăsat amprenta în competiție, ocupând locul 10 în clasamentul general, dovedind că pot face față cu succes unei competiții dificile, deși au participat cu un autoturism de configurație inferioară.

david-tarta-raliul-iasului-start-festiv

Totodată o surpriză a acestui eveniment a fost prestația lui Norbert Maior. Pilotând o mașină cu configurație Rally4, considerată inferioară celor din topul clasamentului, Maior a reușit să acumuleze puncte prețioase. Cu un rezultat bun în următoarea etapă de la Cluj, el își poate asigura prezența în top 3 la finalul sezonului.

David Tarța s-a aflat, fără îndoială, printre revelațiile acestui raliu. Performanța sa notabilă, în ciuda faptului că a concurat pe o mașină de configurație R2 pentru prima dată pe traseul de macadam, l-a propulsat pe locul 2 la Cupa Peugeot și pe locul 3 la FWD și RC4. Clasându-se pe locul 10 la clasamentul general, Tarța a demonstrat că are potențialul și determinarea de a se impune în lumea motorsportului, deși încă din prima probă specială echipajul a avut surpriza neplăcută de a avea o defecțiune tehnică la portbagaj, aceștia continuând proba cu portbagajul deschis.

david-tarta-portbagaj-deschis-raliul-iasului

Raliul Iașului din 2023 a fost o demonstrație a talentului, pasiunii și perseverenței piloților români. Cu echipaje și mașini de înaltă calitate, competiția a oferit fanilor motorsportului momente incredibile și o imagine clară a viitorului promițător al raliurilor din țara noastră.

Raliul Iașului din 2023 a fost o poveste de succes pentru motorsportul românesc și protagoniștii acestei aventuri spectaculoase. Cu determinare și pasiune, acești sportivi ne arată că orice este posibil în lumea raliurilor și că viitorul aduce promisiuni demne de luat în calcul pentru motorsportul românesc.

Photo credit: Rallyphoto Hunters

Sport