Iluminatul spațiilor comerciale și a birourilor

Iluminatul spațiilor comerciale și a birourilor

Există cinci tipuri principale de corpuri de iluminat: pentru sarcini, de accent, de ambianță, decorative și arhitecturale. Iluminatul pentru sarcini este utilizat pentru sarcini specifice – citirea unui lucru pe calculator sau scrierea de notițe. Iluminatul de accent atrage atenția asupra unei zone specifice, cum ar fi un tablou sau o sculptură. Iluminatul ambiental creează o senzație generală de confort sau de bunăstare în tot spațiul dumneavoastră. Iluminatul decorativ contribuie la sentimentul artistic al casei sau al afacerii dumneavoastră, cum ar fi decorarea unei case pentru sărbători cu lumini înșirate. Iluminatul arhitectural este utilizat pentru exteriorul clădirilor – din motive de siguranță și securitate și, de asemenea, pentru a oferi decor pe timp de noapte.

Atunci când proiectați un spațiu care va fi folosit în mai multe scopuri, trebuie să luați în considerare modul în care să utilizați iluminatul în cel mai eficient mod. Pentru a face acest lucru, puteți lua în considerare gama completă de corpuri de iluminat light logic.

Ce să luați în considerare la iluminatul spațiilor comerciale

Iluminatul pentru spațiile comerciale trebuie să fie durabil și adaptat la utilizările instalației respective. Atunci când decideți ce tipuri de plafoniere să instalați într-un spațiu de acest gen, există mai multe lucruri pe care trebuie să le luați în considerare:

-Cât de multă lumină este necesară?

-Este mai importantă luminozitatea sau temperatura de culoare?

-Care este nivelul adecvat de decorare?

Când vine vorba de alegerea corpurilor de iluminat pentru cafenele și restaurante, există multe opțiuni disponibile care îi pot ajuta pe clienții dvs. să creeze atmosfera pe care o doresc. Puteți sugera crearea unor atmosfere diferite prin utilizarea efectelor de iluminare ascendentă sau descendentă. De asemenea, puteți specifica unde pot fi amplasate aplice decorative de perete pentru a atrage atenția asupra anumitor zone sau pentru a crea stări de spirit. Există multe tipuri de corpuri de iluminat din care puteți alege atunci când încercați să iluminați un spațiu comercial. Pentru a determina ce tip de lumină va funcționa cel mai bine pentru spațiul dumneavoastră, luați în considerare mai întâi dimensiunea și forma spațiului. Este lung și îngust? Larg și scurt? Este dreptunghiular? Apoi gândiți-vă la modul în care doriți ca clienții să se simtă în acest spațiu – trebuie să fie romantic sau relaxant, sau vesel și luminos? Acest lucru vă va ajuta să decideți ce tip de corpuri de iluminat ar trebui să folosiți.

Corpuri de iluminat comercial care pot fi utilizate într-o varietate de spații

1. 1. Montanți de încastrare – Acestea sunt lămpi încastrate care atârnă direct în tavan. Acestea sunt bune în zonele mici, dar nu sunt ideale pentru spații deschise mari, deoarece luminează doar o zonă mică. Cu toate acestea, ele pot fi folosite pentru a evidenția anumite caracteristici, cum ar fi operele de artă sau o zonă de bar. Adesea, se instalează mai multe corpuri de iluminat încastrate pentru mai multă iluminare într-o zonă mică.

2. Luminile suspendate – Acestea sunt opusul suporturilor de încastrare; în loc să atârne din interiorul tavanului, luminile suspendate atârnă de sus. Acestea pot fi utilizate singure sau în grupuri (de obicei trei sau mai multe). Ele pot fi suspendate prin fire sau lanțuri și vin în toate formele

Există o mulțime de factori care trebuie luați în considerare atunci când alegeți corpurile de iluminat pentru un spațiu comercial. Iluminatul poate fi utilizat pentru a spori eficiența angajaților, pentru a îmbunătăți experiența clienților sau pentru a alimenta productivitatea. Tipul de afacere pe care o desfășurați va influența alegerea iluminatului.De exemplu, dacă dețineți un cabinet de optometrie care oferă asistență după orele de program, veți dori să vă asigurați că biroul dvs. este bine luminat, astfel încât să puteți oferi cea mai bună îngrijire posibilă celor care au cea mai mare nevoie de ea. Dacă dețineți o cafenea care dorește să creeze o ambianță mai romantică, o lumină mai slabă ar putea fi mai potrivită.

Cei mai importanți factori în determinarea celui mai bun corp de iluminat pentru un spațiu comercial este clientela pe care încearcă să o atragă și de câtă lumină au nevoie acești clienți. Este posibil ca unele afaceri din mediile de vânzare cu amănuntul să nu aibă nevoie de atât de multă lumină, deoarece oamenii se deplasează rapid, dar restaurantele și cafenelele au o atmosferă care trebuie să fie stabilită cu lumină ambientală.

Ce tip de spațiu comercial încercați să iluminați?

Aveți nevoie să iluminați un spațiu mare, cum ar fi un depozit sau o zonă exterioară? Aveți o mulțime de colțuri și de colțișoare unice care au nevoie de iluminare? Ce fel de atmosferă doriți să creați cu ajutorul iluminatului? Gândiți-vă la tonul spațiului dumneavoastră – trebuie să fie steril sau cald și confortabil? Există cerințe speciale pentru acest spațiu? Există o cantitate excesivă de praf în aer care va necesita un corp de iluminat rezistent la praf?

Există cerințe speciale pentru estetica corpurilor de iluminat, cum ar fi dacă acestea trebuie să se potrivească cu schema de culori a biroului dvs. sau dacă trebuie să se integreze în mediul înconjurător.

Într-un spațiu comercial, obiectivul este de a face camera curată, luminoasă și primitoare. Acest lucru înseamnă că veți dori să luați în considerare o varietate de factori atunci când alegeți un corp de iluminat, cum ar fi dimensiunea camerei și numărul de persoane care se vor afla în ea în același timp. Dacă aveți un spațiu deschis cu multe birouri sau mese unde cineva ar putea avea nevoie să citească sau să scrie în timp ce stă pe un scaun, atunci veți dori să alegeți un corp de iluminat care să se concentreze mai mult pe iluminarea generală și mai puțin pe iluminatul pentru sarcini.

Actual