De la ce varsta se poate face o operatie de otoplastie?

De la ce varsta se poate face o operatie de otoplastie?

Urechile asimetrice sau cu un aspect deformat sunt o adevarata problema si pot crea deseori sentimente de inferioritate. Pentru a corecta acestea defecte si pentru a se bucura de un aspect fiziologic cat mai simetric si mai placut, foarte multi oameni apeleaza cu incredere la chirurgia plastica. 

Operatia de otoplastie se adreseaza atat pacientilor cu urechi clapauge, cat si celor cu urechi asimetrice sau cu deficite dobandite in urma diverselor evenimente. Pentru pacientii cu urechi clapauge, varsta cea mai potrivita pentru efectuarea acestei interventii este cea de 7 ani, cand dimensiunea urechii se apropie de cea a unui adult si astfel aceasta este pregatita pentru o interventie chirurgicala.

Pentru ca fiecare pacient este diferit, este important ca detaliile acestei malformatii sa fie studiate si discutate cu medicul specialist. Malformatia si asimetria ajuta medicul sa stabilieasca pasii necesari si sa faca recomandarile potrivite pentru pacient. Se vor face astfel o serie de fotografii si analize pentru a investiga malformatia cat mai bine si pentru a permite medicului sa aleaga cele mai bune modalitati tehnice de corectare a urechii.

Operatia de otoplastie este un pas important, iar luarea masurilor necesare pentru ca pacientul sa fie cat mai bine informat si pentru a se evita expunerea la diverse riscuri este esentiala.

Pacientul va trebui sa se pregateasca pentru operatie, urmand o serie de pasi indicati de medicul specialist. Acesta va trebuie sa isi curete urechile foarte bine inainte de interventie si sa foloseasca o bendita elastica compresiva. Pacientul va trebui sa evite consumul de aspirina si de antiinflamatoare, precum se cele care au un impact asupra coagularii sangelui. 

Pacientii trebuie sa evite sa manance sau sa consume bauturi cu 6 ore inainte de operatie si totodata au obligatia sa efectueze toate analizele solicitate de medicul specialist. Orice alta afectiune trebuie discutata cu medicul inainte de a incepe operatia, iar fumatul trebuie intrerupt cu doua saptamani inainte de interventie.

Operatia de otoplastie este un pas ideal pentru a corecta niste defecte pe care nu le putem controla in alt mod si pentru a ne simti mai bine in propriul corp. Deseori copiii sunt victimele abuzurilor in scoli, datorita urechilor clapauge care atrag atentia celorlalti copi si pot crea sentimente de inferioritate in anii urmatori.

Fiind o solutie excelenta si totodata un progres al chirurgiei plastice, otoplastia poate conduce la recastigarea increderii in propriile atuuri si eliminarea complexelor si a propriilor frustrari. 

Persoanele care au nevoie de otoplastie prezinta urechi mult mai mari decat majoritatea, care sunt indepartate de cap. Prin aceasta operatie, urechile vor fi apropiate de cap si, in functie de pacient, vor fi micsorate. Copiii sufera cel mai mult de pe urma acestei malformatii, deoarece se simt deseori frustrati si prezinta probleme in a se adapta in clasa, la scoala sau in diverse activitati de grup.

Inainte de operatie se vor discuta toti pasii cu medicul specialist si se vor lua in considerare toate riscurile la care este expus copilul. Medicul va investiga in totalitate starea de sanatate si antecedentele copilului, pentru a obtine un profil cat mai clar.

Cel mai important este sa se evite expunerea la soare inainte de operatie si sa se evite consumul de lichide si de alimente cu 6 ore inainte de aceasta.

Pentru a primi toate informatiile necesare despre otoplastie pret, puteti vizita Clinica ORL – Zone Medical Estet. Aceasta este coordonata de Dr. Mirela Turcu, medic specialist otorinolaringologie si echipa sa de medici specialisti va va oferi toate informatiile de care aveti nevoie pentru a va ajuta copilul sa isi recapete increderea in sine si sa corecteze aceste urechi clapauge.

Comunicate de presa