De ce sa ne izolam casele cu vata minerala de la Marola

De ce sa ne izolam casele cu vata minerala de la Marola

Alege Marola pentru vata minerala de calitate

vata minerala

Cunoscuta si sub denumirea de vata de sticla, vata minerala este un material de constructie dintr-o subcategorie de produse dedicate etapei de izolare. Este apreciat la nivel mondial pentru proprietatile sale foarte cautate, care, pe langa capacitatea sa foarte eficienta de izolare termica si proprietatile de suprimare a transmiterii zgomotului, sunt si izolatoare fonice.

De asemenea, este de mentionat ca acest produs de izolare este foarte poros si astfel permite peretilor sa respire intr-o anumita masura fara a compromite performantele de izolare.

Proces de izolare cu vata minerala

In primul rand, grosimea minima acceptabila este de 10 cm in jurul taliei. Se va monta pe fata unei rigle orizontale din lemn sau profil metalic cu o latime de 10 cm. Acestea vor fi asezate la o distanta egala cu latimea vatei minerale.

Dupa ce nivelul este asamblat, introduceti bumbac intre rigle si instalati rigla vertical. Rolul lor este de a crea un spatiu ventilat.

In final se vor monta si alte scanduri pentru a realiza sau finisa exteriorul casei.

Tu stiai aceste lucruri?

Rozatoarele si pasarile sunt dusmanii podului unei case deoarece pot face cuiburi foarte confortabile in aceste spatii, ceea ce poate fi in detrimentul proprietarilor de case.

Desi vata minerala nu este propice pentru atragerea acestor organisme, este necesara etansarea perimetrala a acestor zone de acces, cum ar fi cele cu profile metalice, mortare sau placare, pentru a le limita accesul.

Pentru rolele din vata minerala, oamenii aleg acest produs din mai multe motive, printre care regasim aceste fapte:

  • Nu absoarbe umezeala, se usuca rapid si isi recapata proprietatile rapid chiar si atunci cand este expus la cantitati mari de apa;
  • Este un material ignifug, deci este rezistent la foc;
  • Indeplineste doua functii in acelasi timp (izolatie termica si fonica);
  • Isi pastreaza forma pe tot parcursul ciclului sau de viata, aratand stabilitate dimensionala.
Comunicate de presa