Cum alegem un cabinet veterinar în funcție de dotările acestuia?

Cum alegem un cabinet veterinar în funcție de dotările acestuia?

În cazul în care ai un animal de companie, cu siguranță vei avea nevoie de un medic veterinar profesionist, ce profesează într-un cabinet bine dotat. Adesea, munca lor este mai dificilă față de cea a medicilor obișnuiți, deoarece contactul cu pacienții nu se poate realiza verbal și este limitat.

Poți recunoaște o clinică veterinară după dotările pe care le are. Este o provocare de care nici un veterinar nu scapă. Echipamentele vor fi diverse și speciale pentru tratamente, controale și intervenții chirurgicale.

Cu alte cuvinte, echipamentul medical veterinar va depinde de procedura medicală specifică. Din această cauză, veterinarii vor avea o gamă largă de echipamente de nelipsit din orice cabinet veterinar non stop.

Echipamentele pentru controalele regulate

Animăluțul tău va avea nevoie de controale regulate ce au scopul de a verifica starea de sănătate. Medicul veterinar va verifica temperatura, greutatea, starea de sănătate de la nivelul capului, a membrelor, a trunchiului, răspunsurile la stimuli exteriori dar și posibilele probleme neurologice.

Cu ajutorul controalelor periodice se pot identifica afecțiunile blănosului tău din timp. Așadar, medicul veterinar va avea nevoie de:

  • Otoscop;
  • Oftalmoscop;
  • Seringi.

Majoritatea veterinarilor vor efectua și proceduri de îngirjire a animalelor. Astfel, vor avea nevoie de instrumentele de bază pentru tunsul părului sau tăiatul unghiilor.

Echipamente pentru intervențiile chirurgicale

Procedurile ce implică intervenții chirurgicale solicită eforturi mai serioase din partea veterinarilor. Astfel, vor avea nevoie de echipamente pe măsură, mai avansate, de ultimă generație.

Așadar, cu doar o simplă analiză vizuală, vei putea decide dacă cabinetul veterinar este pregătit cu adevărat după existența:

  • Microscoapelor;
  • Clemelor chirurgicale;
  • Ferăstraie;
  • Cârlige.

Evident, aparatele de sterilizare și dezinfectare a echipamentelor sunt vitale pentru un cabinet veterinar. În zilele noastre, se utilizează din ce în ce mai des tratamentele cu ajutorul laserului, devenind un alt element de nelipsit.

Însă, există și proceduri speciale, realizate destul de frecvent în cabinetele veterinare. De exemplu vaccinările. Un veterinar profesionist va avea în dotare seringi, ace de unică folosință, recipiente de vaccin și un frigider medical pentru a fi păstrate în condiții optime.

Alte procedee, precum inseminarea, ce este utilizată pentru combaterea infertilității la animale, va presupune anumite echipamente foarte performante. Acest proces este realizat cu ajutorul unor mașini speciale cu ultrasunete.

Este adevărat că nu toate clinicile veterinare au asemenea aparate contra infertilității. Astfel, cel ce-l va avea este cu adevărat premium.

Echipamente suplimentare

La fel ca și orice altă meserie, medicii veterinari vor avea nevoie atât de echipamentele speciale, ce sunt de nelipsit, însă și de unele suplimentare, pentru a efectua procedurile cât mai corect cu putință.

Echipamentele suplimentare sunt:

  • Seturi de sterilizare;
  • Seturi chirurgicale;
  • Suporturi pentru ace;
  • Foarfece chirurgicale;
  • Mânere pentru lame și dălți.

În general, vor fi de unică folosință. Așadar, trebuie schimbate după fiecare utilizare. Desigur, sterilizatoarele, iluminatul și aparatele specifice pentru anestezie nu sunt cu mai puțin importante față de celelalte echipamente.

Acestea fiind spuse, îți va fi ușor să identifici cabinetul veterinar potrivit în funcție de echipamentele existente în acesta. Doar așa vei știi dacă veterinarii sunt cu adevărat pregătiți de orice situație.

Astfel, indiferent de situațiile de care te lovești cu animăluțul tău, mereu vor exista soluții. Desigur, pe lângă echipamentele existente, curățenia dintr-un cabinet veterinar trebuie să fie mereu prezentă.

Actual