Ce este o tabla interactiva si cum functioneaza?

Ce este o tabla interactiva si cum functioneaza?

O tabla interactiva este de fapt un dispozitiv electronic, cu senzori, care functioneaza similar unei tablete si pe care informatiile sunt prezentate cu ajutorul unui proiector. Pe aceasta tabla, informatiile pot fi scrise si salvate pentru a fi vizualizate mai tarziu. 

Studiile arata ca aceste table vin cu avantaje considerabile in lucrul cu elevii, dar si cu persoanele care au dizabilitati. De asemenea, astfel de table pot fi folosite inclusiv in firme sau in facultati. Numele tablei provine de la functia sa principala si anume de la posibilitatea de a interactiona direct cu imaginile care sunt afisate pe tabla, la fel ca pe una electronica sau pe un ecran cu touch screen.

Cum se foloseste tabla interactiva?

Tabla interactiva este un instrument ideal in salile de clasa si are potentialul de a transforma un curs foarte plictisitor intr-o experienta placuta, la care toti elevii isi vor dori sa participe. Astfel, se vor initia mai multe activitati distractive pentru ca unele modele permit chiar ca doua persoane sa lucreze simultan pe tabla, ceea ce nu se intampla in cazul unui calculator sau in cazul unei tablete.

In alte medii de lucru, asa cum sunt agentiile si birourile, tablele interactive pot sa fie utilizate cu scopul de a impresiona clientii care ajung in interior, dar si pentru tutoriale, pentru sedinte si pentru workshopuri interactive. Foarte multe modele disponibile, in prezent, pe piata au programe in limba romana si permit utilizarea Windowsului, deci folosirea lor este la indemana tuturor. 

O tabla interactiva poate fi utilizata si pentru a realiza proiectii normale, asa cum sunt cele care se puneau de obicei la videoproiector. Dimensiunile generoase ale tablei sunt cele care permit ca acest dispozitiv sa gazduiasca prezentari importante, cu informatie densa si care sunt redate la dimensiuni mari. 

Tabla interactiva este cu siguranta un pas inainte catre un viitor mai tehnologizat si mai colaborativ, deoarece permite chiar si vizualizarea de la distanta a informatiilor care sunt proiectate pe ea, astfel incat sa se incurajeze participarea la sedinte si cursul de la distanta, atunci cand situatia o impune.

Comunicate de presa