BLC, FOV, PTZ – o firma de montare camere de supraveghere stie toti termenii de specialitate!

BLC, FOV, PTZ – o firma de montare camere de supraveghere stie toti termenii de specialitate!

Exista numeroase imprejurari in care ai nevoie de ajutorul expertilor de la o firma montare camere supraveghere. Daca lipsesti frecvent de acasa, cu siguranta vrei sa te asiguri ca locuinta ta este in deplina siguranta. De asemenea, echipamentele de acest tip te ajuta sa protejezi firma sau magazinul pe care il detii. Unele persoane doresc sa stie ce se intampla acasa atunci cand isi lasa copilul in grija unei bone.

Pentru toate aceste cazuri, este recomandat sa nu montezi singur dispozitivele de supraveghere video, ci sa apelezi intotdeauna la profesionisti. Doar acestia cunosc atat legislatia in domeniu, cat si caracteristicile tehnice ale fiecarei camere in parte. Ei vor sti unde si cum sa le instaleze, astfel incat sa nu existe unghiuri moarte, iar imaginile captate sa fie de cea mai buna calitate.

Tehnologia s-a dezvoltat mult in ultimii ani, astfel incat echipamentele au multiple posibilitati si optiuni, pe care te pot ajuta sa le folosesti in mod optim profesionistii de la o firma de montare camere de supraveghere precum Shop-security.ro. Iata trei exemple de termeni de specialitate folositi frecvent in domeniu!

BLC – functie esentiala pentru compensarea luminii puternice din spate

In functie de amplasarea si caracteristicile casei sau ale terenului pe care le detii, expertii de la o firma de montare camere de supraveghere vor decide daca este nevoie ca echipamentele in care investesti sa fie sau nu dotate cu functia BLC. Acest termen este o prescurtare a expresiei „Black Light Compensation“ si se refera la capacitatea de a compensa prezenta unei surse puternice de lumina – naturale sau artificiale – in spatele subiectului.

Exista riscul ca, in cazul unui echipament lipsit de aceasta functie, subiectul sa apara doar ca un contur intunecat, fiind de fapt imposibil sa fie reconstituite trasaturile unei persoane. Insa, tocmai datorita functiei BLC, expunerea este astfel reglata incat subiectul sa apara clar in prim-plan.

FOV – posibilitatea de a seta campul de vizualizare

Termenul FOV reprezinta o prescurtare de la „Field of View“, ceea ce inseamna „camp de vizualizare“. O firma de montare camere de supraveghere va alege echipamente cu distanta focala reglabila fie cu ajutorul unei rotite manuale, fie de la distanta.

Datorita acestei functii, poti decide ce fel de scena sa vezi: un camp larg de vedere, care surprinde un peisaj vast, lipsit insa de detalii, sau un camp mai ingust, bogat in amanunte. In functie de situatie, fiecare dintre cele doua variante se poate dovedi extrem de folositoare.

PTZ – functia de reorientare in timp real

Un alt termen de specialitate pe care il vei auzi in timpul colaborarii cu o firma de montare camere de supraveghere este PTZ. Prescurtarea vine de la „Pan-Tilt-Zoom“ si se refera la capacitatea unei camere de a-si muta obiectivul si de a se reorienta in timp real.

Datorita acestei functii, devine posibila vizualizarea unui camp larg, dar si focalizarea pe cele mai mici detalii, in functie de dorinta utilizatorului. Controlul nu este dificil, ci chiar si persoanele lipsite de abilitati tehnice deosebite reusesc sa foloseasca functia la capacitate maxima dupa un minim exercitiu.

Alege o firma montare camere supraveghere ai carei reprezentantii cunosc toti termenii de specialitate si ti-i explica intr-un mod inteligibil! Astfel, vei beneficia la maximum de progresele tehnologice de ultima ora.

Publicitate