Fie din dorință sau din necesitate, atunci când cineva se decide să nu mai împartă o casă cu părinții, prietenii sau cu un partener de viață, începe să proiecteze planul de a trăi singur. Pare simplu, insă acest lucru poate implica multe costuri suplimentare. Nu este vorba doar de a învăța cum e să trăiești singur, ci și de complexitatea „aventurii” în sine.
Cum e să locuiești singur?
Credeți sau nu, este una dintre întrebările pe care tinerii le pun pe Google în momentul în care se confruntă cu decizia de a părăsi casa părintească și de a începe procesul de maturizare.
Este important să fie clar că a trăi singur nu este deloc ușor sau că necesită, cel puțin, să înveți multe lucruri cu care va trebui să te confrunți pentru prima dată.
Primul lucru pe care trebuie să-l analizați în detaliu este, pentru început, ce doriți să faceți și ce posibilități specifice aveți pentru a merge în direcția pe care v-ați propus-o. Dacă urmează să închiriați un apartament, gândiți-vă în ce zonă ați dori să locuiți, în ce tip de proprietate și în câte camere. Calculați-vă veniturile, luând în calcul faptul că un contract este de obicei pe minim un an și nu subestimați cheltuielile suplimentare, cum ar fi; electricitatea, gazul și apa. Dacă venitul pe care îl aveți nu este de ajuns, în acest caz, aveți la îndemână o soluţie foarte simplă, pusă la dispoziţie de creditfix.ro, unde puteți opta pentru creditul numit fulger ce se aproba online. Aceștia vor contribui la clădirea viitorului tău, simplu și rapid.
Nu uitați că pe lângă cheltuielile pentru locuință vor fi și altele, precum telefon mobil, internet, mancare și deplasarea spre activitățile de zi cu zi. Includeți-le atunci când vă calculați bugetul de care aveți nevoie pentru a locui singuri.
După ce ați pus în balanță cele mai importante asepecte și vă este clar unde veți locui și cât vă costă, faceți un un mic inventar al obiectelor pentru casă de care veți avea nevoie. Unele electrocasnice sunt esențiale, cum ar fi frigider, cuptor cu microunde, cuptor electric, mașină de spălat, aspirator etc. De asemenea, este esențial să adunați câteva lucruri pentru bucătărie: vase, tacâmuri, farfurii șipahare. Deci, lista poate fi lunga. Mai este nevoie de minim o masă cu scaune și un pat.
În acest loc nou, vă veți confrunta cu una dintre cele mai mari provocări ale vieții: maturizarea. Vă veți confrunta cu un număr mare de aventuri, cum ar fi „gazul s-a scumpit”, ,mâncarea s-a stricat” și altele, bineînțeles. Dar, în cele din urmă, timpul te va ajuta să te obișuiești cu această nouă dinamică.
A trăi singur va fi o ocazie de a-ți proclama independența. Această călătorie, cu siguranță va implica o mulțime de învățături despre managementul banilor sau cum ar fi faptul că lucrurile u rămân curate sau ordonate singure și, mai presus de toate, o călătorie despre auto-descoperire.
Indiferent de costuri, bucură-te de decizia pe care ai luat-o. Te va învăța multe despre tine și cu siguranță te vei descurca de minune. Mult noroc și spor la gătit!