Ai nevoie de un avocat atunci cand cumperi o casa?

Ai nevoie de un avocat atunci cand cumperi o casa?

Stabilirea achizitionarii unei proprietati si a transferului de proprietate este un proces multilateral, iar in functie de locul in care va aflati, un avocat poate fi capabil sa va ajute prin acest demers. Este important sa stiti cine sunt acesti oameni, ce fac in mod specific si cum va pot ajuta cand vine vorba de achizitionarea unei proprietati.

Ce implica vanzarea/cumpararea unei locuinte

Vanzarea este procesul de transfer al titlului legal al unei proprietati de la actualul proprietar la unul nou. Exista mai multe responsabilitati care pot veni impreuna cu locul de munca, inclusiv:

• aprovizionarea certificatelor de titlu pentru o proprietate;

• supravegherea documentelor juridice, cum ar fi contractele de vanzare;

• legatura cu guvernele si consiliile locale;

• reprezentarea cumparatorilor si vanzatorilor in ziua de decontare. De toate aceste lucruri se poate ocupa un avocat.

Avocatii pot ajuta, de asemenea, un cumparator cu alte lucruri legate de achizitionarea unei case, cum ar fi amenajarea inspectiilor de constructie si a daunelor si a anchetelor terenului.

In general, exista doua tipuri de profesionisti care se pot ocupa de acest aspect – solicitantii (uneori cu ajutorul paralegalilor) sau avocatii.

Aveti nevoie de un avocat pentru a cumpara o casa?

Nu este o cerinta legala de a angaja serviciile unui avocat. Daca doriti, puteti efectua procesul dvs., insa intotdeauna este mult mai bine sa colaborezi cu un profesionist pentru ca acesta stie cum sa analizeze foarte bine un contract de vanzare-cumparare si nu numai.

Deoarece complexitatea juridica implicata este semnificativa, iar sumele de bani si de munca asociate sunt de obicei mari, este, in general, recomandabil sa se ia in considerare foarte serios vorbind cu un profesionist, mai ales ca orice greseala pe care o faceti s-ar putea dovedi a fi costisitoare. Intra pe portocalamecanica.ro si afla mai multe lucruri utile despre consultanta juridica online.

In piata locuintelor curente, competitive, unii agenti imobiliari va pot cere sa va faceti oferta pentru o proprietate pe un contract de vanzare. Desi optional in acest moment, acest document va va cere sa includeti detaliile solicitantului sau al avocatului dvs., astfel incat ar putea fi intelept sa va aliniati la starea de vaznare a casei. In mod similar, puteti alege sa trimiteti contractul la solicitantul dvs. inainte de a il semna, pentru a va asigura ca detaliile sunt toate in ordine.

Ce altceva poate face un avocat pentru tine atunci cand cumperi o casa?

In afara de asistarea cu cumpararea, exista alte lucruri pe care un avocat le poate face potential pentru dvs. atunci cand cumparati o casa. Acestea pot include lucruri precum:

• trecerea prin contractele dvs. pentru a va asigura ca nu exista termeni incorecti sau alte surprize;

• va sfatuieste de orice risc care poate fi asociat cu achizitia de proprietati;

• sa va ajute in intelegerea unor astfel de lucruri precum taxele de teren, asigurarea ipotecara si orice alte datorii care pot aparea;

• legatura cu vanzatorul sau cu solicitantul acestora pentru a aborda problemele care pot aparea inainte de decontare;

• desfasurarea cautarilor pentru a afla despre orice infrastructura sau evolutie majora planificata pentru zona dvs.;

• Solicitarea extensiilor la datele scadente din contract, cum ar fi conditiile, inclusiv rapoartele de construire si daunatoare si orice clauze de finante.

Desi nu este obligata prin lege ca angajati serviciile unui avocat atunci cand cumparati o casa, acest lucru este, in general, recomandat, deoarece sunt profesionisti instruiti care va pot ajuta cu complexitatea tranzactiilor de proprietate si va avertizeaza la orice posibil capcane in procesul de vanzare. Poti sa vezi aici toti avocatii din tara.

Comunicate de presa