Vrei sa afli mai multe lucruri despre geamurile termopan tripan?

Vrei sa afli mai multe lucruri despre geamurile termopan tripan?

Geamurile termopan tripan pot aduce economii importante si va pot imbunatati confortul in casa. Pentru a incepe sa apreciati avantajele geamurilor tripan, trebuie sa stiti ca in Vest exista un certificat de performanta energetica, o cerinta pentru fiecare proprietate.

De ce este important acest lucru?

Ei bine, un astfel de certificat poate spune cat de eficienta este casa din punct de vedere energetic. Practic se ofera casei un coeficient de la A (foarte eficient) pana la G (ineficient). Acest lucru permite potentialilor cumparatori sa stie cam cat o sa-i coste incalzirea si lumina si care vor fi emisiile de carbon ale locuintei. CPE precizeaza, de asemenea, care ar putea fi ratingul de eficienta energetica daca se aduc imbunatatiri si chiar sugereaza modalitati rentabile de a obtine un rating mai bun.

O solutie este trecerea la geamuri termopane tripan, ceea ce va imbunatati simtitor eficienta energetica a casei si va va ajuta sa faceti economii cu facturile.

Geamuri termopan cu doua folii si cu trei folii

Geamurile tripan sunt alcatuite din trei straturi de sticla de 4 mm cu doua goluri de 16 mm umplute cu un gaz (Argon sau Krypton). Un astfel de gaz are o conductivitate mai mica decat aerul, ceea ce inseamna ca ajuta la prevenirea pierderilor de caldura, precum si la izolarea fonica. Pentru ca ferestrele cu geam triplu au doua astfel de cavitati de gaz, conductivitatea lor termica este mult redusa in comparatie cu cea a geamurilor cu doua folii de sticla care au o cavitate plina de gaz.

Ce este valoarea U?

O valoare U este o masura a cantitatii de caldura care se transfera printr-o fereastra din interiorul casei in exterior. Practic, o fereastra cu valoare U ridicata transfera energie mai repede decat o fereastra cu valoare U scazuta. Pentru a pune acest lucru in context, un singur geam de sticla are de obicei o valoare U de 5. Un geam termopan dublu are valoare U de circa 1.4, iar geamurile termopan tripan au de obicei valoare U de 0.7. Aceasta inseamna ca geamurile triple sunt de doua ori mai eficeinte decat geamurile duble atunci cand vine vorba despre reducerea ratei de pierdere a caldurii.

Pentru ca valorile U iau in considerare toata fereastra, toate elementele sale – sticla, cadrul si calitatea montajului – acestea vor influenta ratingul.

Sticla geamurilor tripan

Cele trei straturi de sticla dintr-o fereastra tripan au fiecare rolul lor. O configuratie des intalnita are panoul extern din sticla Low Iron, fabricat din siliciu cu un continut scazut de fier si care contine cantitati foarte mici de oxid feric, ce elimina nuanta verde- albastru observata in general la geamurile de sticla standard. Rezultatul este o claritate foarte buna.

Panoul interior din sticla este de asemenea fabricat din sticla Low Iron, dar este acoperit cu un strat microscopic cu emisivitate scazuta (E-low), proiectat pentru a reflecta caldura inapoi in camera in loc sa o transfere spre exterior.

Sticla securizata este utilizata pentru panoul central. In mod semnificativ mai puternica decat sticla normala, sticla temperata reduce riscul de fisurare prin stres termic, care apare atunci cand exista o variatie a temperaturii in diferite parti ale sticlei. 

Comunicate de presa