Vreau sa-mi modific un tatuaj. Se poate?

Vreau sa-mi modific un tatuaj. Se poate?

Raspunsul la intrebarea “Pot sa imi acopar un tatuaj mai vechi sau care nu mai imi place?” este afirmativ. Doar ca va trebui sa ai cateva lucruri in vedere inainte de a te decide sa iti acoperi tatuajul vechi.

Procesul de realizare a tatuajului in piele este realizat cu ajutorul unor ace, iar daca primul tatuaj ti s-a parut dureros, acoperirea sa poate provoca o durere de 10 ori mai mare. Acest lucru este influentat si de modul in care lucreaza artistul pe care-l alegeti si zona in care este realizat tatuajul pe care doriti sa-l modificati sau acoperiti complet.

De asemenea, vindecarea va depinde in totalitate de dimensiunea si design-ul noului tau tatuaj. Modelele simple vor dura in jur de o saptamana, in timp ce modelele complicate se vor vindeca mult mai greu si vor necesita o atentie mai deosebita din partea ta.

Exact ca si restul tatuajelor, cele de acoperire isi vor pierde si ele stralucirea si culoarea in timp, insa se pot reface si ele. Chiar si aceste tatuaje trebuie sa fie intretinute ca la carte, iar uneori vor necesita unele corecturi sau mici lucrari care vor readuce stralucirea si frumusetea acestora.

Indepartarea tatuajului

Decizia de a iti acoperi un tatuaj vechi sau de a-l indeparta cu ajutorul unui laser poate parea complicata, insa si ea depinde de mai multi factori pe care trebuie sa ii ai in vedere.

Cele mai bune rezultate le va oferi indepartarea tatuajului. Nu doar ca ii va usura munca tattoo artistului ce urmeaza sa isi puna amprenta pe pielea ta, ci iti va oferi rezultate mult mai bune. Astfel, “panza” pe care va urma sa se aplice desenul va fi curata, in timp ce pe un tatuaj deja batut, procesul se va complica si va necesita mai multa atentie si rezistenta la durere.

Nu toate tatuajele pot sa fie acoperite si nu oricine poate sa faca asta. Ai nevoie de cineva ce va putea observa in ansamblu si va putea jongla cu design-ul deja existent pentru a il transforma in total altceva. In aceste situatii va pot ajuta doar acei artisti care sunt cu adevarat profesionisti si au mai intampinat astfel de provocari.

Pretul unui tatuaj pentru acoperire

Cand vorbim despre costuri, acestea vor varia in functie de marimea tatuajului, de complexitatea sa, dar pentru un tatuaj acoperit s-ar putea sa va coste mai mult, deoarece procesul este mai complicat.

Experienta si nivelul de pregatire a tattoo artistului isi va pune si ea amprenta asupra preturilor, ceea ce inseamna ca un tatuaj de acoperire poate varia intre 100 de lei si 500-600 de lei, uneori chiar mai mult daca necesita mai multe sedinte.

In cele mai multe cazuri, design-ul tatuajului deja existent pe pielea ta iti va indica cu ce poti sa il acoperi. Cateodata va fi mult prea complicat, iar artistul te va sfatui sa il indepartezi si sa revii inapoi daca iti doresti un tatuaj in locul celui vechi.

Daca iti doresti sa acoperi un tatuaj decolorat, va fi mai usor. Sau poate iti doresti sa il refaci pe cel vechi. Procesul va fi mult mai simplu, doar ca durerea va fi mult mai mare ca si atunci cand l-ai realizat pentru prima data. O data la cativa ani va fi necesara o reimprospatare a sa.

Cu ce culori poti acoperi un tatuaj?

Pentru tatuajele negre, singura culoare care o poate acoperi este neagra. Niciodata nu vei putea acoperi un tatuaj de culoare inchisa cu o culoare deschisa. Acestea insa nu schimba textura pielii, insa daca exista cicatrici, ele vor ramane in continuare acolo dupa acoperire.

Pe internet vei putea gasi o gramada de variante de cum poti integra o cicatrice intr-o opera de arta. Poate chiar ai tu o idee proprie si atunci te vei bucura mai mult de unicul tau tatuaj.

Daca iti doresti sa acoperi un tatuaj colorat, vei putea doar cu culori mai inchise, nu mai deschise, deoarece nu va avea nici un efect. De aceea este recomandat sa vizitati un salon de tatuaje inainte de a alege un model pe care sa-l tatuati deasupra desenului de pe piele pe care doriti sa-l dati uitarii.

Pentru toate intrebarile care va vin in minte in momentul in care va propuneti sa faceti o astfel de modificare, cel mai in masura sa va raspunda este un artist tatuator cu multa experienta. Acesta va sti sa-ti explice in detaliu in ce consta o procedura de acoperire a unui tatuaj sau modificarea unui astfel de desen pe piele.

Actual