Vinul roşu, licoarea cu personalitate

Vinul roşu, licoarea cu personalitate

Viţa-de-vie este un simbol al bogăţiei, încă din cele mai îndepărtate vremuri. Antichitatea a acordat un loc aparte cultivării şi valorificării acestor fructe minunate, băutura obţinută prin prelucrarea acestora căpătând conotaţii dintre cele mai diferite. Atunci când se vorbeşte despre vin, primul gând zboară spre licoarea rubinie, care desfată simţurile cu arome unice, împletite cu tente fructate şi florale, punctate discret de un iz amărui şi plăcut de ierburi verzi şi condimente.

Vinul roşu

Vinul roşu este obţinut din diferite soiuri de struguri supuse procesului de macerare şi fermentare, proces aplicat  bobiţelelor de struguri în întregime, inclusiv pulpei fructului şi cojiţelor. Licoarea obţinută în urma acestui proces, deţine o concentraţie alcoolică mai mare de 8,5%.
Crama Zoreşti – Dealu Mare îşi aşteaptă clienţii cu vinuri roşii complexe şi robuste, în care se împletesc arome intense de coacăze, gem de prune, cuişoare, vanilie, piper negru şi taninuri catifelate. Seci sau demi seci, vinurile roşii vor putea fi servite alături de preparate culinare pe bază de carne roşie, pecum  vita şi vânatul, lângă feluri de mâncare bogate în afumături şi mixuri complexe de legume.
Consistenţa minunată a acestor vinuri va contribui la realizarea unui deliciu culinar, completând cu succes mesele îmbelşugate pregătite de sărbători sau cu ocazia evenimentelor importante din viaţa noastră.

Compoziţia vinului roşu

Vinul roşu deţine un impresionant bagaj nutriţional, în care vor fi regăsite o serie de elemente. Printre acestea pot fi amintite proteinele şi carbohidraţii, grăsimile şi fibrele, vitaminele B1 şi B2, pe lângă un aport semnificativ de potasiu, calciu, fosfor şi fier. Tot în compoziţia vinului roşu există o serie de antioxidanţi, antiinflamatori şi hormoni  naturali, precum polifenoli, flavonoide sau melatonină. Sortimentele roşii oferite de gama pusă la dispoziţie de Crama Zoreşti – Dealu Mare, acoperă o serie extinsă de preferinţe în materie de gust şi aromă, constituindu-se în acelaşi timp, într-un aport semnificativ de nutrienţi necesari bunei funcţionări a organismului uman.

Beneficiile vinului roşu asupra organismului

A consuma moderat vin roşu, nu reprezintă doar o sursă de plăcere pentru papilele gustative şi un răsfăţ printre arome, ci asigură organismului o serie de beneficii care pot ajuta la păstrarea stării de  sănătate, dar şi la diminuarea simptomelor specifice  anumitor afecţiuni. Astfe, consumând cu moderaţie sortimentele de vinuri roşii oferite de  Crama Zoreşti – Dealu Mare, ne putem bucura de proprietăţile antioxidante şi antiinflamatorii ale acestora, prevenind instalarea anumitor afecţiuni grave. De asemenea, consumul moderat de vin roşu, furnizează resveratrol, un antioxidant antitumoral, recomandat în prevenirea apariţiei cancerului. Tot substanţele antioxidante vor fi răspunzătoare cu producerea de acid nitric, vasodilatatorul responsabil cu menţinerea sănătăţii arterelor şi a activităţii cerebrale.

Consumând vin roşu, ne asigurăm un somn odihnitor, o bună funcţionare a sistemului digestiv, dar şi prevenirea instalării bolilor cardiovasculare, a diabetului şi a problemelor la nivelul controlării greutăţii. Consumat cu moderaţie, vinul roşu contribuie la instalarea relaxării şi la diminuarea efectelor stresului de peste zi.


© Crama Zoreşti – Dealu Mare

Com. Vernești, Jud. Buzău
www.zoresti.ro; www.vinurizoresti.ro

Urmăriți-ne pe Facebook

Comunicate de presa