Trucuri pentru o epilare inghinală mai eficientă și mai ușoară

Trucuri pentru o epilare inghinală mai eficientă și mai ușoară

Una dintre metodele prin care ai un look perfect la plajă sau la piscină este folosirea unui costum de baie care să îți pună în valoare punctele tari ale siluetei. Dar acesta este cam imposibil de purtat dacă nu ai în vedere și un epilat inghinal. Da, destul de dureros, mai ales dacă presupune folosirea de ceara de epilat, un produs care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Din acest motiv, nu sunt puține Evele care apelează la aparatul de ras, dar această soluție nu este nici ea lipsită de riscuri și mai are și un efect de scurtă durată. Prin urmare, am decis să îți prezentăm și noi, pe scurt, câteva trucuri pentru a-ți face epilarea inghinală ceva mai ușor de suportat.

Începe cu un duș sau o baie relaxantă

Nu sunt prea multe persoanele care se epilează inghinal și, înainte de a începe procedura, fac un duș sau o baie relaxantă. Este o excelentă metodă de a deschide porii, ceea ce va face ca epilarea să nu mai fie atât de dureroasă. De asemenea, tot acum este momentul în care să scurtezi firele de păr în așa fel încât să ajungă la dimensiunea de 5 – 8 mm, pentru ca părul să fie îndepărtat mult mai ușor.

Respectă mereu instrucțiunile de pe pachet

Și… a sosit momentul. Zona trebuie să fie perfect uscată, pentru a nu avea parte și de alte neplăceri. Cât privește ceara folosită, nu contează de care este, pentru că va fi la fel de eficientă. Sunt multe voci care sunt de părere că în acest caz ceara la cutie este cea mai bună, altele care merg pe ceara de unică folosință… Tu decizi care este cea care corespunde cel mai bine cerințelor tale și cu care reușești să obții efectul dorit, fără prea mult chin! Cert este că trebuie să respecți întotdeauna instrucțiunile producătorilor trecute pe ambalaj, și să nu încerci acte de bravură în încercarea ta de a fi mai rapidă și eficientă! Crede-ne, nu este de glumit cu arsurile provocate de ceară, mai ales în zona intimă.

Pudră de talc

Înainte de a aplicarea cerii pe piele, dacă ai trecut cu bine de toate etapele de mai sus, avem pentru tine un mic truc, menit să îți vină în ajutor. Aplică înainte pudră de talc, care îți va proteja și mai mult pielea, după care urmează aplicarea de ceară. Aceasta trebuie făcută în direcția de creștere a firelor de păr, în timp ce îndepărtarea cerii se face în sens invers. Dar, probabil că știai deja asta!

Nu lăsa ceara să acționeze prea mult

De regulă, ceara nu trebuie lăsată să acționeze mai mult de 10, chiar 15 secunde. Nu rezolvi nimic dacă o lași mai mult, ci doar poți agrava unele probleme, și chiar nu îți dorești asta. Înainte de a smulge fășia de ceară sau hârtia de epilat, întinde bine pielea după care, cu o mișcare bruscă, treci la fapte. Imediat după ce ai făcut asta, presează ușor cu mâna zona epilată, și durerea resimțită nu va fi atât de mare.

Ulei hidratant

Gata, ce a fost mai greu a trecut. Acum, pentru a preveni iritațiile și roseate din zonă, aplicarea unui ulei hidratant este un pas peste care nu ai voie să treci. În mai puțin de o oră vei simți că gata, ai scăpat de toate durerile, senzația de ace și zonă sensibilă. În cazul în care însă după ce ai terminat de îndepărtat părul și mai observi câteva fire răzlețe, nu mai este cazul să aplici din nou ceara ci să apelezi la ajutorul dat de o pensetă.

Comunicate de presa