Traditia si inovatia se imbina frumos in portofoliul Vascar

Traditia si inovatia se imbina frumos in portofoliul Vascar

Unii tineri antreprenori romani dovedesc de multe ori un spirit mult prea revolutionar in business. Mai precis, tind sa reformeze din temelii tot ce a fost inaintea lor si prefera sa construiasca de la zero, chiar daca multe dintre lucrurile pe care le-au cladit predecesorii lor erau valoroase.

Nu este si cazul lui Vlad Ciuburciu, care din octombrie 2017 conduce compania Vascar, in calitate de Director General. Vascar este unul dintre principalii producatori de mezeluri, specialitati din carne, conserve, semipreparate si carne fresh din Romania, avand o traditie indelungata.

Compania a fost infiintata in anul 1984, sub numele de Industria Carnii Vaslui, iar de 37 de ani prospera pe o piata extrem de competitiva. Prezenta si notorietatea sa sunt foarte mari in special in regiunea Moldovei, unde exista si 21 de magazine proprii, dar si la nivel national.

Multe dintre produsele noastre au la baza retete traditionale moldovenesti, care amintesc de gustul copilariei, de gustul ‘de acasa’. Cu toate acestea, mereu am privit inainte, catre viitor, acesta fiind si motivul pentru care portofoliul nostru este unul echilibrat, incluzand numeroase produse inovatoare. Cele mai bune exemple in acest sens sunt produsele rumenite si specialitatile crud-uscateMoldova in Bucate. De altfel, inovatia este una dintre valorile de baza ale companiei noastre, pe langa calitatesi responsabilitate fata de clienti, angajati si parteneri”, spune Vlad Ciuburciu (Vascar).

In prezent, produsele Vascar se comercializeaza la nivel national si pe plan extern, compania inregistrand o cifra de afaceri anuala de peste 20 de milioane de euro. Vascar tinteste eliminarea completa a E-urilor, conservantilor, aditivilor si colorantilor alimentari din produsele sale si recent a adoptat o strategie de dezvoltare durabila pentru viitor. In ceea ce priveste investitiile, compania aloca anual sume importante pentru retehnologizare si modernizare. Totodata, compania Vascar este unul dintre cei mai mari angajatori regionali, fabrica de la Vaslui avand peste 400 de angajati si contributii la bugetul de stat in valoare de peste 2,3 milioane de euro in 2020.

Am preluat conducerea executiva a companiei Vascar in anul 2017, dupa ce anterior am lucrat in Departamentul de Marketing, pe care l-am si condus. Am preluat o companie stabila, cunoscuta si apreciata in regiunea Moldovei si am reusit sa implementez o abordare de business mai ancorata in realitatile prezentului si sa aduc o crestere a notorietatii Vascar la nivel national. Imi doresc ca, in urmatorii ani, toti romanii sa ajunga sa cunoasca si sa aprecieze preparatele noastre”, spune Vlad Ciuburciu.

Compania Vascar in cifre

  • venituri de 22,8 milioane de euro la finalul anului 2020, o crestere de 13% fata de anul precedent;
  • 5 milioane de euro investitii in retehnologizare si modernizare in ultimii 5 ani, dintre care 1,5 milioane de euro in 2020;
  • 3 milioane de euro investitii contractate pentru anul 2021;
  • peste 8 milioane de euro plati la bugetul de stat in ultimii 5 ani, dintre care 2,3 milioane de euro in anul 2020;
  • 37 de ani de activitate neintrerupta pe una dintre cele mai concurentiale piete;
  • unul dintre cei mai mari angajatori din regiunea Moldovei, fabrica de la Vaslui avand peste 400 de angajati.
Actual