Teste antigenice sunt utilizate pentru a detecta prezența virusului SARS-CoV-2 și infecția activă cu virusul COVID-19

Teste antigenice sunt utilizate pentru a detecta prezența virusului SARS-CoV-2 și infecția activă cu virusul COVID-19

Pacienții pot afla dacă au virusul într-o perioadă scurtă de timp

teste antigenice

Spre deosebire de testele RT-PCR, teste antigenice dau rezultate în aproximativ 15 minute. Colectarea secrețiilor nazofaringiene sau test oral, care va oferi un răspuns calitativ – pozitiv sau negativ. De obicei, acest tip de test funcționează bine, mai ales dacă se face în prima zi după apariția simptomelor specifice, când încărcătura virală este foarte mare – dar poate oferi răspunsuri valide pentru persoanele asimptomatice și mai puțin susceptibile la manifestări. Persoane care au fost identificate sau care au fost în contact cu cineva care a fost diagnosticat cu COVID-19 au un răspuns pozitiv al testului antigen rapid.

Testele antigenice oferă răspunsuri rapide în aproximativ 15 minute după recoltare, în timp ce testele RT-PCR necesită analize mai lungi, deoarece necesită echipamente performante care pot fi găsite doar în laboratoarele specializate. De asemenea, o altă diferență este că testele antigenice răspund de obicei la încărcături virale mari, în timp ce testele RT-PCR pot detecta chiar și cantități mici de virus în organism. Prețul este un alt factor de diferențiere – în general, testele antigene sunt mai puțin costisitoare decât testele RT-PCR.

Acum, dezvoltarea unor teste rapide, eficiente și de încredere crește șansele de a obține un vaccin ca o modalitate de a opri răspândirea infecției cu SARS-CoV-2. La sfârșitul anului trecut, în decembrie 2020, Comisia Europeană a adoptat o propunere de standardizare a utilizării, validării și identificării testelor antigenice, considerând că aceste teste ar putea fi un răspuns rapid la „Sunt infectat?”.

Distanțarea și izolarea de către persoanele infectate – opriți lanțul de transmisie prin testele antigenice

Laboratoarele din cadrul laboratoarelor SYNLAB oferă un nou test pentru detectarea antigenelor virale SARS-CoV-2: Testul antigen SARS-CoV-2 pe o platformă automată, un test extrem de sensibil pentru încărcătura virală, oferă posibilitatea de a cunoaște dacă o persoană are COVID-19 activ imediat după testare.

Comunicate de presa