RMN | Totul despre examinarea in cadrul clinicii Romgermed

RMN | Totul despre examinarea in cadrul clinicii Romgermed

Ce trebuie sa cunosti despre RMN

rmn

RMN sau Imagistica prin rezonanta magnetica este o metoda de diagnostic eficienta, radiologica si neinvaziva. Aceasta metoda utilizeaza campuri magnetice si unde radio frecventa, pe care le puteti utiliza pentru a vizualiza diferite organe si tesuturi din organism.

RMN functioneaza dupa cum urmeaza: Dupa cum sugereaza si numele, operatia se bazeaza pe un fenomen fizic numit RMN –  rezonanta magnetica nucleaza. Aceasta metoda a fost descoperita de Isidor Rabi, care a castigat Premiul Nobel pentru Fizica in 1944. Acest fenomen se observa atunci cand materia este plasata intr-un camp magnetic caruia i se aplica unde radio.

Pregatiti-va pentru o astfel de examinare in cadrul clinicii Romgermed Bucuresti

Pentru a va pregati examenul RMN sunt cateva aspecte importante pe care trebuie sa le luati in considerare pentru ca intreaga consultatie sa se desfasoare in conditii optime. Prin urmare, urmati sfaturile expertilor si evitati sa mancati cu 3-6 ore inainte de procedura RMN.

De ce recomanda asta? Pentru ca de cele mai multe ori se foloseste o substanta care face vizualizarea organelor interne ale corpului uman mai clara. De asemenea, este important sa indepartati orice tip de bijuterii pe care il purtati inainte de RMN. Aici se adauga ochelari, agrafe de par sau diverse accesorii. Pe scurt, trebuie sa scapi de orice elemente mecanice.

Un alt aspect important pe care ar trebui sa-l stiti este ca daca sunteti detinatorul anumitor tatuaje, este posibil sa simtiti o anumita arsura in timpul RMN-ului. Nu trebuie, insa, sa va faceti griji. Totul se desfasoara conform normelor de siguranta.

Unde ma pot consulta?

La clinica medicala Romgermed a fondatorului Dorian Schwartz, iti poti face un RMN. Nu veti simti nicio durere si acest test nu va dura mult. Un specialist va va explica intregul proces pentru ca vizita dumneavoastra sa fie o experienta placuta. Veti intalni o echipa de profesionisti cu experienta vasta, astfel incat sa nu va faceti griji.

Actual Comunicate de presa