Renovati sau construiti o locuinta noua? Nu neglijati importanta ferestrelor din PVC!

Renovati sau construiti o locuinta noua? Nu neglijati importanta ferestrelor din PVC!

Multi oameni cred ca toate ferestrele sunt la fel, dar acest lucru nu este tocmai adevarat, iar daca ati inceput sa cautati ferestre noi pentru casa dumneavoastra, cu siguranta ati observat acest aspect. Atunci cand alegeti ferestrele pentru casa pe care doriti sa o construiti sau renovati, ar trebui mai intai sa evaluati materialul ferestrelor actuale (in cazul in care e vorba despre o renovare) si dacă acestea sunt potrivite pentru casa dumneavoastra.

Facand asta, veti descoperi ca exista materiale alternative care sunt mai potrivite pentru casa si mediul dumneavoastra decat ce aveti in momentul actual. Majoritatea proprietarilor de case care isi renoveaza locuintele in acest moment sunt predispusi sa renunte la tamplaria din lemn si sa apeleze la un alt material mai sustenabil. O alternativa excelenta pentru care sa optati chiar acum sunt ferestrele din PVC.

Va intrebati de ce Profile PVC? Iata cateva motive.

Ferestrele din PVC sunt ideale pentru orice camera, in special pentru locurile restranse unde nu doriti ca ferestrele sa iasa din perete. Pe langa varietatea mare de modele, aceste ferestre sunt si elegante si stilate, completand astfel interioarele casei dumneavoastra. Si, deoarece aceste ferestre pot fi realizate si la comanda, conform unor dimensiuni exacte, se incadreaza impecabil in orice fel de spatii. Ferestrele din lemn, prin comparatie, au o limitare in ceea ce privesc tipurile de ferestre oferite.

Beneficiile inlocuirii ferestrelor din lemn cu ferestrele din PVC

Daca doriti sa cumparati ferestre noi din PVC sau sa inlocuiti ferestrele din lemn actuale, ar trebui sa cunoasteti beneficiile care vin impreuna cu acest material de ferestre. Alegerea dumneavoastra va afecta costul imediat de instalare si aspecte precum durabilitatea, eficienta energeticasi cerintele de intretinere pe termen lung. Iata de ce trecerea la ferestre din PVC este cea mai buna alegere pe care o puteti face:

Durabilitate

Primul si cel mai important aspect al achizitionarii sau inlocuirii unei ferestre este verificarea durabilitatii acesteia. In acest sens, ferestrele din PVC sunt realizate din materiale de inalta calitate si sunt instalate cu precizie absoluta pentru o potrivire perfecta. Ferestrele din PVC sunt foarte durabile, usoare si extrem de versatile. Acest lucru este completat si de faptul ca nu va trebui sa depuneti mari eforturi pentru intretinerea lor. Pe de alta parte, ferestrele din lemn necesita mai multa atentie si efort pentru intretinere. De exemplu, din cand in cand, ferestrele din lemn au nevoie de tratament impotriva termitelor si trebuiesc revopsite pentru a le proteja de elementele exterioare.

Intretinere redusa

Usile si ferestrele din PVC nu se vor coroda si nu se vor decolora in timp. Drept urmare, intretinerea lor este rapida, simpla si ieftina. Iar vestea buna este ca acestea trebuiesc curatate, in medie, doar de cateva ori pe an. Pentru a va mentine usile si ferestrele din PVC intr-o forma impecabila, nu trebuie decat sa le stergeti cu o carpa moale si umeda. Asta este tot ce trebuie sa faceti pentru a va curata usile si ferestrele din PVC pentru a le face sa arate bine si sa functioneze bine pentru o perioada lunga de timp.

Securitate inalta

PVC-ul este un material robust si cu o durata de viata lunga.In timp ce multe case mai vechi au ferestre cu rame din otel care ofera rezistenta, le lipsesc beneficiile oferite de ferestrele moderne din PVC, cum ar fi mentinerea temei si stilului, izolarea termica si multe altele.

Reciclabil

PVC-ul este complet reciclabil si non-toxic. De fapt, este unul dintre materialele cel mai usor de reciclat, ceea ce il face o alegere mai buna pentru oricine incearca sa fie mai responsabil din punct de vedere ecologic prin reducerea amprentei de carbon. In plus, utilizarea PVC-ului ajuta la conservarea lemnului si are o amprenta minima de carbon.

Placut estetic

Unul dintre cele mai importante beneficii al ferestrelor PVC este ca sunt destul de estetice. Aspectul lor elegant completeaza structurile moderne, in timp ce puterea lor completeaza complexele comerciale. Acestea pot fi fabricate intr-o varietate foarte mare de stiluri si se vor incadra in aproape orice spatiu. De asemenea, puteti alege si culoarea pe care sa o aiba ramele ferestrelor dumneavoastra. Acest lucru este posibil datorita unui proces denumit „infoliere”.

Asadar, sa inceapa renovarea!

Actual