Polițiștii de frontieră din Botoșani au intervenit cu armamentul din dotare în capturarea traficanților de țigări de la granița cu Republica Moldova

Polițiștii de frontieră din Botoșani au intervenit cu armamentul din dotare în capturarea traficanților de țigări de la granița cu Republica Moldova

Polițiștii de frontieră din Botoșani au desfășurat o acțiune de prindere a traficanților de țigări la frontiera cu Republica Moldova, folosind armamentul lor în timpul intervenției, au informat marți reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) Botoșani.

Potrivit acestora, contrabandiștii au traversat ilegal râul Prut în zona localității Românești, transportând 5.000 de pachete cu țigări în valoare totală de aproximativ 50.500 de lei.

„Un echipaj format din polițiști de frontieră a observat mai multe persoane care transportau colete voluminoase dinspre malul râului Prut către teritoriul național în direcția localității de frontieră Românești. În vederea reținerii persoanelor, polițiștii de frontieră au efectuat somațiile legale prin voce, iar întrucât acestea nu s-au supus, colegii noștri au utilizat armamentul din dotare, trăgând două focuri de armă în plan vertical, fără a provoca victime sau pagube materiale. Coletele transportate au fost abandonate pe teritoriul național, în timp ce persoanele au reușit să fugă și să se ascundă, profitând de vegetația din zonă”, au detaliat oficialii STPF.

Țigările abandonate de contrabandiști au fost confiscate de polițiștii de frontieră, iar în prezent se desfășoară cercetări în legătură cu presupusa infracțiune de contrabandă.

Republica Moldova Știri Botoșani