Piepteni pentru părul creț – cum să-i alegi pe cei mai buni pentru cele mai bune rezultate

Piepteni pentru părul creț – cum să-i alegi pe cei mai buni pentru cele mai bune rezultate

Cu siguranță părul creț est cel mai pretențios tip de păr existent. Fapt pentru care, are propriile nevoi speciale, pe care nu toate tipurile de păr le au. De data aceasta, ne vom axa pe capitolul “piepteni” pentru părul creț. Vom discuta de tipurile acestora, cum să-i folosești pentru a obține nișe super bucle și multe alte lucruri interesante. 

Care sunt tipurile de piepteni recomandate pentru părul creț?

Când ne referim la părul creț, opțiunile de tipuri de piepteni ce pot fi folosite nu sunt foarte multe. Iată-le însă pe cele care sunt recomandate acestui tip de păr: 

  • Piepteni realizați din materiale prietenoase cu mediul. Pieptenii de acest fel nu numai că ajută la protejarea mediului, acesta nu este singurul lor avantaj. Pieptenii din lemn sau materiale naturale ajută extrem de mult la reducerea electricității statice și a frizz-ului ce se regăsește din belșug în părul creț. 
  • Celebrii piepteni de tip “denman” sau “afro”. Pieptenii de acest fel au niște dinți foarte subțiri și se potrivesc cel mai bine pentru crearea unor bucle deosebite, bine definite, deoarece separă firele de păr într-un mod foarte frumos. 
  • Piepteni cu dinți largi și piepteni cu dinți lungi și subțiri. Aceștia se folosesc pe părul creț imediat după ce este spălat. Folosind un astfel de pieptene atunci când părul este umed, alături de un balsam special pentru părul creț, descurcarea se va face mult mai ușor. De asemenea, pieptenii ce au dinți lungi și subțiri sunt foarte folositori și în ceea ce privește definirea buclelor și adăugarea texturii părului creț. 
  • Piepteni cu dinți dubli. Acești piepteni au atât dinți largi, cât și dinți subțiri, permițându-ți să îți descurci părul și să îl aranjezi în același timp.

Nu uita! Înainte de a folosi un pieptene, asigură-te că părul este bine hidratat și aplică produse de îngrijire potrivite pentru a menține buclele sănătoase și bine definite. 

Cum să alegi tipul de piepteni perfect pentru tipul tău de păr creț 

Să descoperi care este tipul de piepteni potriviți pentru tiparul tău de păr creț nu este deloc un lucru greu. Iată de ce să ții cont:

  • Cât de lung și des ai părul? Pentru părul lung sau dens, vei avea nevoie de un pieptene cu dinți mai lungi și mai depărtați, pentru a ajuta la descurcarea eficientă a buclelor. Pentru părul creț mai scurt sau mai subțire, un pieptene cu dinți mai scurți și mai apropiați poate fi mai potrivit.
  • Cum îți dorești să arate părul tău? În cazul în care dorința ta este de a-ți păstra buclele bine definite, un pieptene cu dinți subțiri și lungi, precum cel „denman,” poate fi alegerea ideală. Pentru a da volum sau pentru stiluri mai lejere, pieptenii cu dinți mai largi și separați pot fi o opțiune mai bună. De asemenea, pentru a elimina efectul de frizz, folosește un pieptene din lemn sau alte tipuri de materiale naturale. În plus, în cazul in care folosești pieptenul pe părul umed, asigură-te că are dinții suficient de separați pentru a preveni ruperea părului. Pentru părul uscat, poți utiliza un pieptene cu dinți mai strânși pentru a aranja și a defini buclele.
  • Experimentează. Nu uita că niciodată nu există o regulă strictă în ceea ce privește alegerea pieptenului potrivit, deoarece fiecare persoană și păr sunt unice. Încearcă mai multe tipuri de piepteni pentru a vedea care funcționează cel mai bine pentru părul tău creț și preferințele tale personale.

Cuvânt de final 

În cele din urmă, amintește-ți să te porți întotdeauna delicat cu părul tău creț și să folosești întotdeauna un produs de îngrijire potrivit pentru a-l proteja și a-i menține sănătatea. Aceste lucruri ce vor deveni niște obiceiuri simple odată ce le vei implementa în rutina ta, te vor ajuta să-ți îngrijești părul mult mai bine și să-l păstrezi sănătos pentru mult mai mult timp!

Publicitate