Merita sa investesti intr-un dulap metalic ignifug? Iata raspunsul specialistilor!

Merita sa investesti intr-un dulap metalic ignifug? Iata raspunsul specialistilor!

Ignifugarea suprafetelor este cu siguranta o metoda deosebit de eficienta prin care poti proteja diverse bunuri materiale in caz de incendiu. Acest procedeu salveaza deseori vieti si impiedica declansarea unor adevarate catastrofe.

Un dulap metalic ignifug este investit, de asemenea, cu proprietati menite sa protejeze distrugerea documentelor sau obiectelor cu valoare exceptionala. In cazul in care te intrebi daca merita sa investesti intr-un mobilier ignifug disponibil si in magazinul online www.officeclass.ro, raspunsul este categoric, „DA!”

De ce ai nevoie de un dulap ignifug?

In orice companie, institutie sau birou, exista documente de maxima importanta, care trebuie depozitate in conditii de siguranta. Arhivele, de exemplu, sunt unele dintre spatiile cele mai expuse la riscuri in caz de incendiu. O cantitate uriasa de informatie poate fi distrusa daca nu se iau din timp masurile optime de protectie.

Desigur, vei spune ca in prezent exista mijloace moderne de stocare in „cloud” sau pe dispozitive digitale, dar cat de sigure sunt acestea? S-a intamplat de atatea ori ca astfel de sisteme sa fie tinta atacurilor cibernetice, in urma carora s-au distrus sau s-au furat baze de date ce au generat pierderi financiare uriase. Increderea in securitatea oferita de mediul online a scazut, iar multi decid sa pastreze anumite informatii doar in format fizic, in dulapuri securizate si seifuri.

Ce asteptari sa ai de la un dulap metalic ignifug?

  • Rezista pana la 6 ore in contact cu focul

Inca din denumirea sa, se face cunoscut faptul ca vopseaua are o caracteristica speciala, si anume, rezista la contactul cu focul. In functie de gradul de tratare a suprafetelor, dulapurile pot rezista intre 1 si 6 ore la foc deschis. Pentru o eficienta crescuta, unele modele sunt dotate in zonele neetanse cu un material care in caz de incendiu sau temperaturi ridicate se dilata si obtureaza calea aerului, impiedicand alimentarea focului.

  • Protectie totala cu un dulap premium

Un dulap metalic ignifug premium ofera protectia totala a documentelor in caz de incendiu. Apara cu succes materialele depozitate timp de maximum 6 ore la foc deschis. Balamaua sarniera speciala intarita, atat in partea superioara, cat si in partea inferioara, impiedica patrunderea focului in interior. Placile izolatoare de 25 mm grosime in usi, ignifugi conform standardului DIN4102, asigura o protectie imbatabila in cazul evenimentelor de acest gen.

  • Rafturi rezistente

Cu o structura stabila, sudata, din tabla de otel de calitatea I, dulapurile sunt dotate in interior cu 3 sau 4 rafturi ce se pot regla pe inaltime. Fiecare raft suporta o greutate maxima de 60 de kilograme, avand astfel posibilitatea de a sustine obiecte voluminoase fara a ceda sau a-si schimba forma, curbandu-se.

  • Te scapa de stresul asamblarii

Probabil au fost situatii in care asamblarea anumitor piese de mobilier ti-a pus nervii la incercare. In cazul unui dulap metalic ignifug insa, ai scapat de aceasta povara, acesta fiind deja complet asamblat. Nu mai este nevoie sa citesti schitele, sa iti suni prietenii sau sa angajezi alte persoane care sa se ocupe de montaj.

Utilizeaza cu incredere aceste produse si vei avea protejate garantat toate documentele importante. Poti amplasa un dulap metalic in orice spatiu, de la cele comerciale si industriale, la cele office sau de dimensiuni reduse. Acum ai posibilitatea sa iti alegi modelul si intr-o culoare care sa se integreze usor oricarui decor, putandu-l achizitiona in varianta gri sau negru.

Articol realizat de www.iagency.ro

Uncategorized