Evoluția bateriei auto
Bateria mașinii este o componentă vitală a vehiculului. Bateria mașinii este utilizată pentru a porni motorul și pentru funcționarea sistemele electrice în timp ce motorul nu este pornit. De asemenea, oferă energie accesoriilor precum lumini, radio și ștergătoare.
Prima baterie de mașină a fost inventată de un inginer francez pe nume Gaston Planté și a fost făcută din celule plumb-acid. În primele zile, mașinile nu erau alimentate electric și singura modalitate de a le porni era să le pornești cu o manivelă. Primul motor electric de pornire pentru mașini a fost inventat în 1896 de Charles F. Kettering.

La sfârșitul anilor 1800, un inventator german pe nume Nicolaus Otto a dezvoltat un motor care funcționa pe benzină, care este cunoscut astăzi ca ciclul Otto. Acest motor folosea bujii pentru a crea scântei care au aprins combustibilul din cilindru, ceea ce a făcut ca pistonul să se miște în sus și în jos și să rotească un arbore cotit care pun în mișcare roțile unei mașini.
Standarde și reglementări pentru bateriile auto
Există diferite tipuri de standarde și reglementări pentru bateriile auto. Există standarde pentru bateria în sine, dar există și standarde pentru instalarea bateriei în vehicul. De exemplu, unele baterii auto trebuie instalate într-o anumită direcție pentru a se evita accidentele.
Primul set de reglementări este legat de bateria în sine și include:
– Tipul de material care poate fi folosit la fabricarea bateriei (de exemplu, plumb-acid);
– Tensiunea unui anumit tip de baterie;
– Numărul de celule care alcătuiesc un anumit tip de baterie (de exemplu, 6V);
Al doilea set este legat de instalare:
– Poziția în care ar trebui să instalați bateria mașinii (de exemplu, deasupra sau dedesubt);
Viitorul bateriilor auto
Viitorul bateriilor auto pare luminos. Odată cu creșterea numărului de mașini electrice, tot mai mulți oameni caută modalități de a îmbunătăți performanța și durata de viață a bateriilor auto. Există multe modele de baterii auto din care să alegi, dar este important să știi ce cumperi înainte de a face o achiziție.