Intervenții stomatologice care necesită operații

Intervenții stomatologice care necesită operații

În domeniul stomatologiei, există o serie de boli diferite care sunt tratate doar prin intervenție chirurgicală. Iată când trebuie să mergi la clinica stomatologică Dentocare pentru o intervenție chirurgicală.

Chistul rădăcinii dintelui

Chistul rădăcinii dintelui este o bulă în care există un lichid format în principal din bacterii moarte. Un chist sau un granulom crește adesea la 0,4 centimetri. Adesea, într-un caz grav neglijat, începe să crească și o face foarte rapid. Mulți oameni cred că această patologie nu are complicații grave, totuși, dacă această ˝mică˝ problemă nu este tratată, se poate dezvolta într-o problemă foarte gravă, cum ar fi o tumoare canceroasă.

Această boală apare într-un număr mare de cazuri ca urmare a formării bacteriilor în canalele radiculare ale dintelui. Există și alte motive pentru formarea acestei tumori: o complicație a unei boli cronice a sinusurilor maxilare; procese inflamatorii sub coroană; după erupția dificilă a molarilor de minte; traumatisme dentare. Principala problemă a acestei boli este manifestarea tardivă a simptomelor tumorale. Cel mai adesea, ele apar deja atunci când chistul atinge o dimensiune impresionantă. Principalele simptome sunt  apariţia unui coş pe gingii; apariția fluxului; febră, stare generală de rău, slăbiciune; ușoară durere la masă sau o senzație neplăcută în zona gingiilor.

Retenția dentară

Retenția dentară este o întârziere a creșterii ulterioare a dinților după perioada de erupție, care se manifestă adesea în timpul germinării molarilor de minte. Rareori se inflamează la pacienții tineri care au dobândit doar dinți de lapte.Există doar două tipuri – retenție totală și parțială. Primul este un dinte acoperit complet de gingie, care nu poate fi văzut în gură fără ajutorul unei radiografii. Cu reținere completă, poate fi chiar acoperită cu un strat dens de os. Într-un alt caz de retenție, dintele nu este complet erupt.

Motivele apariției pot fi de o natură complet diferită: epuizarea organismului ca urmare a bolilor infecțioase; boli sistemice cronice; malnutriția sugarilor; întârziere în schimbarea dinților e lapte; modificări patologice la nivelul maxilarului; extracția precoce a dinților de lapte; gingii prea groase; înclinarea incorectă a rudimentului dinților; submucoasa laxa; ereditate. Simptome caracteristice retenției dentare sunt: absența totală sau parțială a unui dinte; umflarea gingiilor; înroșirea severă a gingiilor; creșterea temperaturii; stare de rău.

Granulom pe rădăcinile dinților

Această tumoare arată ca un chist, dar aici conținutul chistului este puroi. Aceasta este o boală destul de comună și nesigură. Complexitatea patologiei se manifestă prin faptul că nu prezintă semne externe, dar, în același timp, are capacitatea de a afecta negativ sănătatea umană. Granulomul poate provoca, de asemenea, infertilitate la femei. Simptomele unei astfel de patologii pot să nu se manifeste pentru o lungă perioadă de timp: întunecarea smalțului dentar; umflarea gingiilor; creșterea temperaturii; durere când mănânci. Dacă granulomul este depistat într-un stadiu incipient, este posibil să fie vindecat, păstrând partea sănătoasă a dintelui, de aceea este atât de importantă vizita la o clinică stomatologică Dentocare. Prin metoda chirurgicală de eliminare a problemei, medicul taie gingia și îndepărtează complet puroiul.

Perforarea sinusului maxilar

Boala se formează din cauza trecerii oricăror proceduri în stomatologie. Cel mai adesea acest lucru se întâmplă din cauza îndepărtării dinților, inserării implanturilor dentare, rezecției coroanei. În cazul extracției dentare, patologia se formează ca urmare a nerespectării tacticii medicale sau datorită caracteristicilor anatomice. Simptomele perforației sunt: sângerare din nas; formarea nazală; bule de aer în sânge eliberate din cavitatea dentară; scurgeri purulente din nas; insuficiență respiratorie; durere insuportabilă în sinusul maxilar; simptome de intoxicație. Fără ajutorul chirurgical, tratamentul este permis numai dacă problema se formează prin îndepărtarea dintelui. 

Actual