Gălățenii chemați la un miting anti-sărăcie în cadrul unei caravane naționale organizate de Cartel Alfa

Azi este Ziua Internațională de Luptă contra Sărăciei, o zi în care oamenii se gândesc la proiecte politice, sociale, metode de contracarare a sărăciei sau, mă, rog, așa ar trebui.

Gălățenii sunt chemați de Cartel Alfa, mâine , 18 octombrie 2022, ora 11.

Mesajul reprezentanților gălățeni ai Cartel Alfa este: Românii nu pot sta cu pasivitate aşteptând să treacă această criză! Gravitatea şi urgenţa situaţiei nu trebuiesc subestimate! Facem apel către toţi cetăţenii României, salariaţi, pensionari sau întreprinzători să se mobilizeze pentru a determina guvernanţii să ia măsuri urgente pentru combaterea crizei, până nu va fi prea târziu„”

Mesajul Cartel Alfa pentru toată țara este următorul: „Sindicatele din Confederaţia Naţională Sindicală Cartel Alfa trag încă un semnal de alarmă privind creşterile aberante ale preţurilor la energia electrică şi gaze naturale, aşa cum a făcut-o încă de la prima tentativă de liberalizare mascată în domeniul energiei.
Am atras atenţia asupra consecinţelor dezastruase asupra cetăţenilor şi a economiei româneşti: o specula fără margini şi nesimţită a băieţilor deştepţi din energie asupra preţurilor, lângă ei fiind şi statul român, care a dus la o scumpire galopantă a tuturor produselor de consum, la creşterea accelerată a inflaţiei, la mărirea dobânzilor la împrumuturi, determinând o scădere drastică a nivelului de trai al populaţiei (şi aşa destul de precar), dar şi la închiderea multor capacităţi de producţie care vor lasă pe drumuri mii de salariaţi (vezi Slatina, Tulcea, Mureş, Hunedoara etc.).
Cartel Alfa, văzând proasta gestionare de către Guvern a politicii energetice, lipsa măsurilor concrete de stopare a creşterii preţurilor şi eliminarea speculei de pe piaţa energetică, a solicitat Prim Ministrului declanşarea Stării de Urgenţă în domeniul energetic şi convocarea CSAT, în care să se ia urgent decizii în baza propunerilor venite din cadrul Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social (CNT-DS).
Constatăm cu regret că în loc să se aplece şi să rezolve aceste probleme care au bulversat viaţa românilor, reprezentanţii noştri, plătiţi cu mii şi zeci de mii de euro, rupţi complet de realitatea în care trăim, se întrec în a ne da sfaturi cum am putea supravieţui în aceste condiţii vitrege: să stingem lumina, să schimbăm becurile, să ne îmbrăcăm mai gros (dacă avem blugi e şi mai bine), să mai punem o pătură pe noi, să mai bem un ceai de tei când ne vin facturile”

Calendarul național al protestelor este:

 Miting Bacău – 17 octombrie, ora 12.00;
– Miting Galaţi – 18 octombrie, ora 11.00;
– Miting Slobozia – 19 octombrie, ora 11.00.
– Miting Zalău şi Deva – 17 octombrie;
– Miting Tg. Jiu şi Rm. Vâlcea – 18 octombrie;
– Miting Slatina – 19 octombrie.

Miting Bucureşti (20 octombrie):
– Ora 11.30 – Piaţa Victoriei;
– Ora 14.00 – Piaţa Revoluţiei.

Pichetare Administraţia Prezidenţială (21 octombrie):
 – Ora 11.00.

Lasă un comentariu