Foarfecă de tuns – tips & tricks

Foarfecă de tuns – tips & tricks

Foarfeca de tuns este unul dintre cele mai importante instrumente pe care tu trebuie să le folosești dacă vrei să devii un frizer bun care își face treaba cu simț de răspundere și care va putea face față oricărei provocări în materie de hairstyle pe care clienții ți le pot cere, indiferent cât de complicate ar părea. Pe parcursul următoarelor paragrafe vom parcurge informații despre foarfeca de tuns, tips and tricks despre aceasta și cum să alegi o foarfecă de tuns de calitate pentru a evita eventualele neplăceri aduse de folosirea unei foarfeci slab calitative.

Despre foarfeca de tuns

Foarfeca de tuns reprezintă instrumentul pe care tu ar trebui să îl utilizezi cel mai des la tunsorile clienților tăi fie femei, ori bărbați. Cu ajutorul unei foarfeci de tuns poți să realizezi de la tunsori simple care necesită doar tăieturi clare și precise, până la tunsori texturate, tunsori prin care subțiezi secțiunea de păr aleasă pentru reducerea volumul acolo unde clientul îți cere, dar și pentru tunsori care se pot realiza exclusiv din foarfeca de tuns, precum tunsoarea de tipul fade.

Tips and tricks forfeca de tuns

Așa cum fiecare instrument folosit într-o meserie are anumite trucuri prin care poate fi folosit mai ușor sau mai practic, trebuie să știi că și foarfeca de tuns le are pe ale ei. Atunci când realizezi o tunsoare cu o foarfecă de tuns, tu trebuie să te asiguri că părul clientului tău este spălat și uscat, iar apoi trebuie să îl secționezi ajutându-te de clești pentru a putea folosi foarfeca de tuns într-un mod conform, lucrând pe secțiuni mici și alegând împreună cu clientul tău lungimea și stilul pe care și-l dorește la final. Totodată, trebuie să te asiguri personal și că foarfeca este bine ascuțită, că nu este dispusă la corodare și că se poate  regla cu ușurință pentru a se plia pe nevoile clientului tău.

Cum să îți alegi o foarfecă de tuns de calitate

Pe lângă momentul folosirii foarfecii de tuns, trebuie să știi că dificil este momentul alegerii unei foarfeci calitative, deoarece este foarte important să nu te lași păcălit de prețul ieftin pe care unele îl au, ci să mergi la sigur pentru o foarfecă care nu te va dezamăgii. În același timp, trebuie să ai grijă ca materialul din care este făcută să fie unul calitativ cum ar fi oțelul inoxidabil pentru ca riscul de corodare să fie minim, iar tu să te poți folosi de ea cât mai mult, dar și ca mânerul să fie unul ergonomic pentru ca încheietura ta să nu obosească și să-ți fie comod să tunzi cu una din aceasta.

Trebuie ca tu să fii foarte atent în momentul în care îți vei alege foarfeca de tuns pe care o vei folosi pe părul clienților tăi, în momentul în care vei alege ce tehnică să abordezi pentru părul lor, dar cu precădere atunci când o vei cumpăra, deoarece calitatea foarfecii de tuns face diferența dintre o tunsoare bine realizată și una mediocră, mai multe detalii pe: https://barber-store.ro/foarfeci

Publicitate