Dirijorul Ansamblului Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu” din Suceava, Viorel Leancă, s-a stins din viaţă

Dirijorul Ansamblului Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu” din Suceava, Viorel Leancă, s-a stins din viaţă

Viorel Leancă, Dirijorul Ansamblului Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu” din Suceava, s-a stins din viață, la vârsta de 70 de ani.

Există o armonie în toamnă și o strălucire în cerul ei. Zorii dimineții au transformat această armonie în tăcere. Este tăcerea lăsată în sufletele noastre de vestea încetării din viață a celui ce a fost VIOREL LEANCĂ, Maestru Dirijor al Orchestrei Ansamblului Artistic Profesionist “Ciprian Porumbescu”.

Astăzi, Ansamblul pe care l-a iubit atât de mult, a îmbrăcat peste straiul popular haine cernite. Maestrul a plecat dintre noi, în toamna vieții, la Ceruri, acolo unde se spune că nu există lacrimi și dor sau suspine, lăsând în urmă scrierile sale muzicale, un adevărat tezaur al folclorului bucovinean și nu numai. Prin amprenta sa creatoare pusă pe destinele numeroșilor artiști, a strâns de-a lungul timpului ropote de aplauze la scenă deschisă.

Astăzi părăsește această lume, lăsând tristețe și regrete în sufletele celor care l-au cunoscut, dar și muzica pe care a iubit-o mai mult decât oricare alt lucru și care va rămâne întru veșnicia timpului aici, pe pământ.

Suntem alături de familia greu încercată și transmitem sincere condoleanțe.

A căzut cortina pe drumul vieții maestrului Viorel Leancă, dar s-a aprins pe Cer o stea.

Rămas bun, Maestre!, a transmis pe Facebook Ansamblul „Ciprian Porumbescu”

Știri Suceava