De ce să înveți After Effects? La ce este util?

De ce să înveți After Effects? La ce este util?

After Effects s-a dovedit a fi una din alegerile multora dintre graficienii şi editorii video, fiind un program ce a început să apară chiar şi la marile producţii de la Hollywood pentru editarea video, iar una din producţiile ce s-a bucurat de acest program este Iron Man 3, iar pe parcursul acestui articol vom stabili de ce este important să înveţi After Effects şi la ce este util acest program.

Ca şi multe alte produse destinate graficienilor şi editorilor video, şi After Effects îţi oferă posibilitatea de a realiza orice efect doreşti dacă ai la dispoziție un workstation after effects care să-ți permită sa folosești programul fara întreruperi. În plus, ai nevoie de suficientă practică, dar şi teorie pentru a învăţa sa utilizezi programul la capacităţi maxime, programul având nevoie de multe ore de practică şi teorie pentru a putea fi învăţat.

De ce să înveţi After Effects?

Programul îţi oferă foarte multe efecte, cât şi preset-uri cu ajutorul cărora să faci videoclipul tău cât mai atrăgător, însă va fi greu până cei vei învăţa cum să faci diferenţa dintre noţiuni precum “Spill Suppressor” şi “Linear Color Key”

De altfel, de o bună perioadă de timp, una din funcţiile de top ale programului Adobe Photoshop a ajuns şi pe Adobe Premier, ceea ce înseamnă că editorii video au încă o funcţie benefic în editarea materialelor lor. Vorbim aici de funcţia de content-aware, care până în urmă cu ceva timp se regăsea doar în Photoshop. Cu ajutorul acestei funcţii vei putea să elimi anumite obicte dintr-un anumit videoclip, folosindu-se astfel algoritmul Sensei (Adobe) pentru a putea astfel să înlocuieşti procesorul calculatorului tău, în ceea ce ţine editarea video a unui anumit material.

Pentru cei ce foloseau Photoshop, ştiu deja cât de benefică este această funcţie, pentru a putea astfel să elimini sau să înlocuieşi obiecte sau chiar persoane dintr-o anumită fotografie, spaţiul ce îl ocupa respectivul obiect sau personaj fiind apoi luat de ceea ce se regăsea în mediul din jurul său, fără a afecta fotografia.

Însă, pe After Effects această funcţie a fost şi puţin îmbunătăţită, astfel că se va putea urmări mişcarea anumitor obiecte, astfel că vor fi înlocuiţi automat pixelii lipsă.

Iniţial, această funcţie a fost prezentată în anul 2017 sub denumirea de Project Cloack, la evenimentul Adobe Sneaks, însă acum funcţia a ajuns şi pe Adobe After Effects şi este un plus şi un avantaj uriaş pentru această aplicaţie.

After Effects – la ce este util

Adobe After Effects nu este cel mai bun şi nici cel mai cunoscut program, însă cu siguranţă este în topul programelor destinate editării video, iar, odată cu introducera funcţiei de content-aware, putem spune că After Effects a primit un update şi un plus enorm.

În acest moment, preţul achiziţionării programului este de 23,79 de euro pe lună, conform website-ului oficial, iar, pentru acest preţ te poţi bucura, opţional, şi de programul Adobe Stock pentru 30 de zile, în mod gratuit.

Aşadar, am putea spune fără niciun dubiu că Adobe After Effects poate să fie o variantă interesantă, benefică, dacă îţi doreşti un program destinat editării video, creării de animaţii sau efecte 3D.

Comunicate de presa Știri Locale