De ce să alegi o cafea cu o aromă specială cu care să îți începi ziua?

De ce să alegi o cafea cu o aromă specială cu care să îți începi ziua?

Unele persoane își încep ziua cu 10 minute de meditație, altele își prepară apă caldă cu lămâie, iar cele mai multe persoane se grăbesc să își pregătească cafeaua, bizuindu-se pe efectul ei de alungare a somnului și de energizare. Dar pentru ca ceașca de cafea să reușească să alunge orice urmă de somn, este necesar să optați pentru o cafea de înaltă calitate pe care, de preferat, să o măcinați pe loc. Există și alte modalități prin care vă puteți bucura în fiecare dimineață de o cafea energizantă.

Iată câteva astfel de modalități care nu vă vor dezamăgi:

Preparați o cafea foarte concentrată

Puteți prepara o astfel de cafea chiar și la ibric, dar veți obține mai rapid o cafea foarte concentrată dacă aveți un aparat de cafea, deoarece veți putea controla cu ușurință setările, alegând câtă cafea și câtă apă să folosiți. Prin urmare, folosiți mai multă cafea și mai puțină apă și veți obține o cafea foarte concentrată, care poate fi un ingredient grozav pentru alte băuturi sau feluri de mâncare. De asemenea, puteți să turnați puțin din acest concentrat peste cafeaua clasică pe care obișnuiți să o consumați atunci când simțiți că aveți nevoie de mai multă energie pentru a vă finaliza proiectele urgente.

De asemenea, merită remarcat faptul că, din punct de vedere al durabilității, cafeaua concentrată se păstrează mult mai mult. Dacă veți prepara o versiune de cafea cu rezistență ridicată, adică multă cafea și foarte puțină apă, acesta va rămâne proaspătă mai mult timp – în mod ideal, refrigerată. În timpul verii, puteți dilua concentratul de cafea cu apă și să îl serviți cu gheață. Puteți păstra acest concentrat în frigider până la o săptămână.

Acordați atenție apei și îndulcitorilor

Apa pe care o folosiți pentru prepararea cafelei poate avea un mare impact asupra gustului cafelei. Deoarece apa este ingredientul principal dintr-o ceașcă de cafea, este recomandat să vă asigurați că optați pentru o apă calitativă sau, dacă dețineți un aparat de cafea cu filtru de apă, să schimbați la timp filtrul de apă. Evitați să folosiți apă de la robinet dacă nu ați instalat un sistem de filtrare a apei. Cea mai simplă opțiune este aceea de a folosi apă plată îmbuteliată. La rândul său, îndulcitorul pe care îl folosiți este, de asemenea, esențial. Folosiți îndulcitori lichizi pentru a evita depunerea zahărului la baza cafelei. Puteți folosi un sirop simplu sau, dacă preferați, un îndulcitor cu un conținut scăzut de calorii, complet natural și bogat în antioxidanți.

Optați pentru o cafea cu aromă specială

Dacă doriți să experimentați cu o nouă cafea, atunci aveți la dispoziție mai multe variante de speciality coffee, așa că puteți alege acea cafea care să corespundă cu dorințele și cu nevoile personale. Ceea ce mai puteți face este să vă creați propriul amestec personalizat de cafea. Încercați să amestecați două sau mai multe tipuri de cafea pentru a crea un nou tip de cafea, unic și care să vă caracterizeze. Pentru a vă crea propria cafea, găsiți câteva cafele de origine unică – care au beneficiat de o prăjire ușoară până la medie – și combinați-le în proporții diferite.

Nu există o modalitate corectă sau greșită de a combina diferite tipuri de cafea pentru a obține o cafea personalizată. O altă modalitate de a modifica intensitatea cafelei este de a încerca să reduceți cantitatea de apă pe care o utilizați cu aproximativ 25%, păstrând în același timp cantitatea de cafea pe care o adăugați. Astfel, veți obține o cafea îndrăzneață, foarte asemănătoare cu cea pe care o serviți într-o cafenea.

Actual