De ce este necesara pregatirea profesionala in domeniul de business? 

De ce este necesara pregatirea profesionala in domeniul de business? 

Mentinerea unui business pe o pozitie fruntasa, intr-o piata cu o concurenta acerba, este un obiectiv care necesita foarte multa munca, dar si abilitati de identificare a oportunitatilor de care merita sa se profite. 

De aceea, existenta unui analist de business in echipa unei companii este extrem de importanta, acesta avand rolul de a elabora planurile pentru procese, dupa ce a analizat si identificat activitatile prin care se pot obtine oportunitati de dezvoltare a afacerii si sa stabileasca solutiile potrivite prin care sa se intervina. 

Cum se poate deveni un analist de business? 

In general, in Romania nu s-a pus prea mare accent pe educatie si pe pregatirea initiala pentru profesii nisate, cum sunt cele din domeniul business sau IT, motiv pentru care multi oameni au ajuns in pozitii de project manager sau business analyst prin promovarea de pe alte posturi, care nu au avut o legatura directa cu acest domeniu de activitate. 

Tocmai de aceea unele companii intampina dificultati in a face fata concurentei, in secolul vitezei si al tehnologiei, desi au o traditie in domeniul in care activeaza. 

O solutie viabila in aceste cazuri este urmarea de catre personalul care ocupa astfel de functii a unui curs Business Analyst, care poate fi ales in functie de nivelul acestuia de pregatire si de certificarea vizata, in conformitate cu standardele internationale. 

Care sunt beneficiile oferite de un curs de specializare in analiza de business? 

Un Business Analyst are rolul de a crea o punte intre client si echipa care dezvolta un anumit produs, printr-o comunicare eficienta si o mentinere in actualitate a celor doua tabere cu evolutia produsului. Toate informatiile necesare le poate obtine insa numai printr-o analiza si documentare temeinic realizate si comunicarea permanenta atat cu clientul, cat si cu echipa de dezvoltare. 

Prin urmare, in urma unui astfel de curs, specialistul va dobandi de la metode si tehnici de colectare a informatiilor si analiza de business, la identificarea potentialelor conflicte si solutiile pentru gestionarea acestora, precum si sedimentarea cunostintelor prin intermediul studiilor de caz. 

In concluzie, un specialist care a urmat astfel de cursuri este un pion important in dezvoltarea unui business. 

Actual