De ce ar trebui sa te apuci de Judo atunci cand vrei sa practici un sport nou?

De ce ar trebui sa te apuci de Judo atunci cand vrei sa practici un sport nou?

Sportul ajuta la mentinerea unei sanatati de fier si este benefic pentru o dezvoltare armonioasa mai ales in randul celor mici.

De ce judo este unul din sporturile preferate de copii si care sunt beneficiile acestuia? Vei descoperi mai jos cateva lucruri pe care nu le stiai, despre practicarea judo.

Beneficiile pe care judo le ofera:

 • Flexibilitatea corpului.
 • O mai mare dezvoltare a abilitatilor motorii.
 • O mai buna coordonare.
 • Judo serveste pentru a avea o concentrare mai mare.
 • Gandire tactica.
 • Te ajuta sa slabesti.
 • Judo-ul de sanatate ajuta la intarirea organismului in general.
 • Tonifiaza muschii.
 • Imbunatateste sistemul cardiovascular.
 • Se dezvolta o dexteritate mai mare.
 • Imbunatateste memoria.
 • Eficientizarea tranzitului intestinal.
 • Intareste oasele.

 Acest sport este recomandat in principal copiilor, deoarece ajuta la imbunatatirea dezvoltarii psihomotorii si la stimularea timpurie a abilitatilor lor.

 Echipament judo

La fel ca in cazul si altor sporturi, si acesta necesita un echipament special conceput pentru o buna desfasurare a activitatii.

Fara o costumatie adecvata, acest sport nu poate fi practicat usor si poate da incomoditate celui ce il practica. Echipamentul este format din doua piese, o jacheta sau Kimono si un pantalon.

Tesatura jachetei este special conceputa pentru a rezista la tragerile si miscarile bruste tipice acestui sport si are o textura aspra pentru a facilita manerele.

Jachetaare doua clapete care se intersecteaza prin pozitionarea clapetei stangi pe dreapta; aceasta este mostenita din epocafeudala japoneza, unde samuraii purtau katana lor pe partea stanga, iar daca acopereau clapeta stanga cu dreapta, riscau ca prin destramarea katanei, manerul sa se agate de clapa si acest lucru ar putea insemna un mare dezavantaj si chiar moarte in timpul luptei.

Jachetade judo este legata cu o curea, ceea ce indica gradul de experienta pe care il arejudoca.

Echipamentul este de obicei alb sau albastru, dar vedem ca unele selectii sau cluburi de judo incep sa poarte si alte culori, mai izbitoare.

Unde poti practica judo?

La nivel de tara, exista o multitudine de cluburi ce ofera lectii de judo celor interesati, in special copiilor.

Sunt sali speciale in care poti sa practici judo si trebuie doar sa te inscrii. Poti merge la aceeasi sala cu copilul tau sau poti alege o sala doar pentru adulti.

Ulterior, vei fi informat cu privire la echipamentul pe care trebuie sa il ai mereu cu tine si poti trece la achizitionarea acestuia.

De asemenea, poti intreba instructorul daca nu stii cum sa iti alegi echipamentul potrivit. Vei primi de cele mai multe ori lista cu tot ce trebuie sa cumperi si sugestii de materiale spre care sa fii atent.

Cat costa?

O lectie poate varia in functie de cat timp se aloca dar si in functie de clubul ales. In general o lectie de judo porneste de la un pret mic, asa ca poate fi un sport perfect pentru copilul tau, fara sa fii nevoit sa cheltui o avere.

Judo este un sport ce echilibreaza organismul, ii ofera tarie si o dezvoltare armonioasa.

Daca judo ti se pare un sport prea energic pentru tine si mai ales prea agresiv, asa cum se intampla in cazul multor persoane, poti alege ceva mai soft, si anume karate.

Acolo contactul este mai redus pentru ca vei invata in primul rand tehnici si pozitii specifice. In timp, vei ajunge desigur sa te confrunti si cu adversarii, insa tehnica implica un contact redus cu acestia ceea ce inseamna ca poti vedea sportul ca fiind mai putin violent.

Știri Locale