Cursele Blue Air, amânate până la 10 octombrie

Blue Air a început să se facă de râs. Dacă ieri lăsau să scape în presă știri că de luni vor relua zborurile, mai nou, ultima veste proastă este că nu vor mai face zboruri până pe 10 octombrie 2022.

Pasagerii care zburau de pe aeroporturile Iași, Bacău, Suceava ca și cei din toată țara vor trebui să găsească soluții de moment.

Blue Air a declarat: „Precizăm faptul că în cadrul discuțiilor purtate în Consiliul de Administrație al Blue Air, reprezentantul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii a solicitat reluarea cât mai rapidă a zborurilor, iar votul reprezentantului Ministerului Finanțelor nu a putut fi exprimat. Votul reprezentantului Ministerului de Finanțe este unul extrem de important, având în vedere faptul că această instituție a emis Scrisoarea de Garanție pentru acordarea de către Eximbank SA a creditului comercial în sumă de 300.775.000 LEI, credit garantat cu 75% din acțiunile Societății și alte active deținute de Blue Air și acționariatul Societății (…Precizăm faptul că ajutorul de Stat a fost dimensionat strict pentru a acoperi pierderile suferite de Blue Air în perioada de suspendare a zborurilor, ca urmare a declarării stării de urgență în perioada martie-iunie 2020 și a deficitului de numerar al Societății limitat la data de 31 decembrie 2020, în condițiile în care pandemia a afectat în mod profund veniturile societății în perioada 2020 – 2021)”

Până ieir, TAROM a adus curse speciale cu români din Israel, Grecia și Spania, dar românii sunt blocați prin toată Europa de cursele anulate ale Blue Air.

Moldova este afectată pentru că este regiunea României de unde pleacă cei mai mulți în Diaspora.

Lasă un comentariu