Cum soluționezi un divorț complicat și ce tip de avocat ai nevoie

Cum soluționezi un divorț complicat și ce tip de avocat ai nevoie

Cele mai multe persoane văd relațiile drept o obligativitate în viața lor. Nu știm de ce, dar ele trebuie să existe. Poate, unul dintre motivele pentru care ne dorim să ne angajăm într-o relație și/sau într-o căsătorie este pentru că ne face plăcere să beneficiem constant de atenție, iar iubirea și dreptul de apartenență la un grup sunt o necesitate, așa cum ne arată și Piramida lui Maslow.

Însă, nu doar o dată, ne-am trezit în situația nefericită a unei relații în care apar diferite neînțelegeri, cele mai frecvente fiind cele financiare sau complicațiile întâlnite pe parcurs, odată cu nașterea unui copil. Odată ce conflictele se instalează, cele mai multe persoane aleg să se restrângă în sine din cauza amenințărilor care duc deseori la violență fizică, în timp ce alții aleg divorțul care, este cea mai bună opțiune.

Atunci când nu există salvare în cazul unei căsătorii și nu este posibil să ajungeți la comun acord, nu ezita să apelezi la https://ad-avocat.ro/, ce poate restabili liniștea și echilibrul pentru ambele părți.

Cum te ajută un avocat în soluționarea unui divorț complicat

Prin divorț complicat se pot înțelege acele situații delicate în care, fie s-a ajuns la violență de diferite tipuri, fie unul dintre parteneri, de regulă femeile, sunt amenințate că vor rămâne singure, fără sprijin, fără bunurile muncite de-o viață și/sau fără acces la copii. Însă, privit din exterior, prin ochii unui avocat și a unui judecător, treaba este destul de simplă – statul vede căsătoria și familia ca pe un nucleu, tot ce aveți e al amândurora, în lipsa actelor care dovedesc contrariul.

Astfel, cu toate astea, indiferent de vorbele sau acuzațiile care vi se aduc într-o astfel de relație delicată ce nu mai are șanse de salvare, un avocat vă poate sta la dispoziție ca să vă dați seama împreună, cum puteți împarte bunurile într-un mod corect, ca să rămâneți cu ce vă cuvine. Tot avocatul specializat pe probleme familiale vă poate ajuta să obțineți custodia copilului, mai ales când împrejurările dovedesc că acordarea tutelei partenerului poate pune în pericol inclusiv viața acestuia. Iar acum puteți solicita ajutor rapid solicitând consultanță avocat online, care vă va pune la dispoziție toate aceste beneficii menționate pe https://www.antena3.ro/actualitate/avantaje-serviciu-consultanta-juridica-online-586071.html.

Împărțirea drepturilor comune în fața instanței

De altfel, dacă v-ați căsătorit în 2015 și în 2016,dar și mai devreme sau mai târziu de această perioadă, iar unul din voi a achiziționat o locuință, în lipsa unui act prenupțial sau semnat de ambele părți la notar, că ar fi propriu, se consideră bun comun și se împarte la finalul căsătoriei, indiferent de afirmațiile unuia dintre parteneri. De asemenea, în cazurile ideale, tutela se poate împărți. Dar se poate ajunge inclusiv în situația în care, partenerul să primească interdicție sau să fie tras la răspundere pentru prejudiciile aduse familiei prin violență, asuprirea unor drepturi fundamentale etc.

Așadar este recomandat să discutați cu un avocat imediat ce încep să apară probleme și discuții tot mai frecvente sau dacă vă trece prin minte posibilitatea unui divorț, pentru cât mai mult ajutor profesional de care puteți beneficia în timp util.

Sigur, un prim pas și cel mai important în soluționarea unui divorț dificil este să puneți bazele unei comunicări solide cu avocatul. De aceea, principalul aspect care trebuie să se regăsească la baza acestei relații profesionale e încrederea și respectul. Pe știridebine.ro aflați prin ce se caracterizează aceste aspecte, dar și care este cheia de succes în găsirea unui avocat bun.

Divorțul este o alegere sănătoasă atunci când relațiile frumoase se transformă în medii toxice. Iar un avocat este cea mai în măsură persoană să vă sfătuiască și să vă ajute să ieșiți cu succes din situațiile neplăcute.

Actual