Cum se fac investitiile pentru pensii si cat ar trebui sa economisesti?

Pensionarea este o perioada dura pentru foarte multe persoane, care se tem ca pensia va fi prea mica si nu vor putea trai cu banii primiti de la stat. Vestor ofera cursuri de gestionare a finantelor, care pot invata orice persoana cum sa isi gestioneze veniturile corect atat pe termen lung, cat si pe termen scurt.

20% din salariu ar trebui sa fie suficient

Unii experti sugereaza ca fiecare persona ar trebui sa economiseasca 20% din salariul sau. Asta inseamna ca acesti 20% se vor duce la fondul de pensii. Aceasta metoda este folosita de multi pentru simplitatea de a pune deoparte o parte din banii de la fiecare salariu. 

In cele mai multe cazuri, se poate automatiza 20% din salariu, pentru a intra direct intr-un cont de investitii in fiecare luna, ceea ce face ca aceasta metoda sa fie una dintre cele mai favorabile de utilizat. Totusi, acest lucru s-ar putea sa nu fie posibil pentru toata lumea.

Regula celor 4%

O alta regula generala pe care o folosesc multi experti financiari este regula 4%. Acesta sugereaza ca prin retragerea a 4% din fondurile de pensie in fiecare an, se vor obtine destui bani din care o persoana sa traiasca, generand in acelasi timp suficiente profituri pentru a mentine valoarea banilor chiar si dupa ajustarea pentru inflatie. 

De exemplu, daca o persoana are 1,25 milioane USD in economii pentru pensii, in conformitate cu regula 4%, se pot retrage 50.000 USD in primul an. In anul urmator, ar trebui sa poata fi retrasi inca 4% din soldul ramas, iar ciclul ar trebui sa continue pentru fiecare an de pensie.Aceasta regula este utila deoarece, daca pot fi estimate cheltuielile anuale din pensie, se poate face mai usor si fondul de pensie.

Strategia  de investitii este personala si ar trebui sa depinda de obiectivele personale si de toleranta la risc. Este posibil sa existe cateva obiective pe termen scurt, cum ar fi achizitionarea unei masini sau a unei case si, de asemenea, cateva obiective pe termen lung, cum ar fi economisirea pentru pensie. 

Intelegerea tolerantei personale la risc este importanta, deoarece diferiti oameni sunt dispusi sa suporte fluctuatii mari ale valorii investitiilor lor, in timp ce altii devin foarte nervosi daca o investitie scade in valoare.

Lasă un comentariu