Cum sa prelungiti durata de viata a unor piese ciocan hidraulic

Cum sa prelungiti durata de viata a unor piese ciocan hidraulic

Daca aveti sau lucrati cu un ciocan hidraulic, atunci stiti cat de important este sa ii prelungiti viata. Exista anumite lucruri pe care le puteti face pentru a asigura functionarea optima a componentelor sale pentru o perioada cat mai lunga.

Verificari zilnice si saptamanale

Piconul este un atasament extrem de folositor, insa pentru a ramane asa are nevoie de intretinere constanta. Tineti cont de recomandarile din manualul de utilizare pentru a obtine cele mai bune rezultate.

Unele componente au nevoie de verificare zilnica, altele o data pe saptamana. De exemplu, bucsele si pistonul trebuie inspectate saptamanal sau la fiecare 40-50 de ore de functionare.

Un cui picon JCB trebuie inlocuit daca observati urme de uzura sau crapaturi. Acelasi lucru este valabil si pentru alte componente. In caz contrar riscati sa aveti probleme mai grave sau chiar sa se defecteze ciocanul.

 Nu uitati ca toate verificarile trebuie efectuate dupa ce piconul s-a racit. In timpul operarii ciocanului hidraulic multe piese se incing destul de tare.

Utilizare corecta

O alta metoda de prelungire a duratei de viata a unor piese ciocan hidraulic se refera la practicile de functionare. Respectand regulile de baza puteti avea un atasament eficient vreme indelungata.

Alegerea cuiului picon potrivit in functie de activitate reprezinta un prim pas in aceasta directie. Tipul materialului pe care trebuie sa il spargeti va influenta aceasta alegere.

Schimbarea pozitiei ciocanului hidraulic dupa 15-30 de secunde este esentiala pentru a evita defectarea acestuia. In plus, evitati tragerea in gol daca vreti ca piconul sa functioneze la parametri maximi.

Lubrifiere corespunzatoare

Piconul are nevoie de o pelicula groasa de lubrifiant intre bucsa inferioara si cuiul picon. Folosind vaselina ciocan hidraulic JCB va asigurati ca piesele nu se vor uza prematur. Contactul metal-metal poate provoca daune componentelor daca nu sunt unse corespunzator.

Ungerea se va face in functie de conditiile de lucru. Conform recomandarilor generale lubrifierea piconului trebuie realizata la fiecare doua, trei ore. Insa, anumite situatii, cum ar fi un santier plin de praf, impun ungerea mai frecventa.

Comunicate de presa