Cum să îți revii după o perioadă dificilă: 5 modalități de a combate oboseala și stresul

Cum să îți revii după o perioadă dificilă: 5 modalități de a combate oboseala și stresul

Ai avut o perioadă mai grea, în care nu te-ai putut odihni corespunzător. Efectele lipsei de somn au început să fie din ce în ce mai clare. Te simți stors de energie, nu te poți concentra la fel de bine ca înainte și ai dureri de cap aproape în fiecare zi.

După o astfel de perioadă, poate fi extrem de dificil să îți revii la capacitate maximă. Pentru a te simți din nou în formă, ai nevoie de câteva trucuri eficiente, pe care să le aplici cu regularitate. Iată câteva dintre ele!

1. Reglează-ți ritmul circadian

Primul pas pentru a te simți mai bine este să îți reglezi din nou ritmul circadian. Acest lucru înseamnă să te culci zilnic aproximativ la aceeași oră (încearcă să nu depășești ora 22:00) și să te trezești la fel, în jurul aceleiași ore.

Pentru a reuși să adormi mai devreme seara, evită expunerea la lumină albastră: televizor, telefon, tabletă sau alte device-uri electronice. În schimb, poți citi jumătate de oră sau poți face câteva exerciții de stretching.

Nu în ultimul rând, asigură-te că dormi cel puțin șapte sau, și mai bine, opt ore pe noapte, pentru a recupera somnul pierdut și pentru a-ți restabili echilibrul interior.

2. Adoptă o dietă bogată în nutrienți

Atunci când corpul a fost privat de somn și, în plus, a survenit și stresul în cantități semnificative, sistemul tău imunitar s-ar putea să sufere în tăcere. De aceea, este esențial să îți hrănești trupul cu vitamine și enzime esențiale.

Încearcă să consumi mai multe fructe și legume de sezon, leguminoase pline de proteine și superalimente care ajută imunitatea și scad inflamația (pudră de matcha, spirulină, ghimbir, turmeric).

3. Folosește suplimentele potrivite

Oboseala și stresul privează corpul de oxigen. Când ești într-o tensiune permanentă, ai mereu tendința de a respira superficial; acest lucru înseamnă cu nu îți iei tot oxigenul de care creierul tău are nevoie pentru a funcționa la capacitate maximă.

Pentru a rezolva acest lucru, poți apela la ajutorul unui tub de oxigen portabil, un supliment excelent pentru a-ți reveni dintr-o perioadă grea.

Suplimentul de oxigen te poate ajuta să te simți revigorat și energic în doar câteva minute. Așadar, citește mai multe informații despre el și începe să-l folosești. Cu siguranță, vei simți imediat îmbunătățirile!

4. Încearcă yoga și meditația

Când ești obosit și stresat, ai senzația că totul se petrece în minte. Doar gândurile sunt cele care nu îți dau pace și nu te lasă să dormi, nu-i așa?

Ei, bine, aceste stări se resimt și la nivel de corp. Corpul stochează emoțiile și le păstrează captive – la fel și tensiunea, încordarea și stresul.

Din acest motiv, câteva ședințe de yoga pe săptămână te pot ajuta să detensionezi trupul fizic, iar câteva minute de meditație, în fiecare dimineață, îți pot oferi mai multă liniște, claritate și calmitate.

Nu trebuie să fii flexibil sau să ai mentalitatea unui guru pentru a practica yoga și meditația. Este suficient să încerci și să fii consecvent în practica ta!

5. Implică-te în activități plăcute

Chiar dacă ai tendința de a pune hobby-urile pe ultimul loc atunci când ești obosit, studiile arată că implicarea în lucrurile care îți fac plăcere te poate ajuta să îți revii mai ușor dintr-o perioadă neplăcută.

Așadar, concentrează-te pe pasiunile tale și acordă-le timp, fie că este vorba despre citit, pictat, dansat, plimbat pe bicicletă sau savurat o ceașcă de ceai în fața serialului favorit.

Toate aceste trucuri, puse în practică împreună, te vor ajuta enorm să depășești o perioadă stresată și obositoare!

Actual