Cum sa ai grija de sanatatea oaselor

Vitamina K nu este chiar atat de cunoscuta, asa cum este vitamina D, A, C. B, dar, totusi, aceasta joaca un rol esential in prevenirea osteoporozei, intretinerea corespunzatoare a tesuturilor cardiovasculare si, bineinteles, in coagularea sangelui. Prin urmare, este important sa nu subestimezi importanta acesteia si sa asiguram un aport zilnic satisfacator. In acest articol, va prezentam principalele caracteristici ale vitaminei K, beneficiile acesteia si unde sa o gasiti.

Rolul vitaminei  K in buna functionare a organismului

Vit K a fost identificata pentru prima data in anii 1920/1940. Descoperirea sa a meritat Premiul Nobel pentru Medicina in 1943 pentru cei doi cercetatori care au reusit sa o izoleze si sa o sintetizeze (Dam si Doisy). In ceea ce priveste functiile pe care le poate indeplini vitamina K, aducem in atentie rezolvarea problemelor legate de durerile osoare si sanatatea tesuturilor cardiovasculare.

Care sunt beneficiile vitaminei K?

Vitamina K este esentiala si pentru procesul de coagulare a sangelui. Numele sau este derivat din cuvantul „Koalution”, asa cum a fost numit in prima publicatie germana despre descoperirea sa. Pana la inceputul anilor 1960, nu se stia sa aiba alt rol decat cel de coagulare a sangelui.

Progresele cercetarii au scos treptat la lumina proprietatile mult mai importante si extinse ale vitaminei K. Acum se stie ca este esentiala pentru cresterea si reinnoirea celulara si este implicata in mod deosebit in prevenirea osteoporozei, in cazul in care o persoana se confrunta cu fragilitate osoasa.

Necesarul de aport

Vitamina K este necesara zilnic pentru intretinerea corecta a tesuturilor corpului si, evident, asigura necesarul zilnic direct proportional cu greutatea corporala. Este important de mentionat ca nu exista riscul de supradozaj in cazul vit K sub forma de pastile, iar daca exista cantitati in exces, acestea sunt usor eliminate de organism.

Daca sunteti interesati sa vedeti cam cat ajunge pretul pentru vitamina K, atunci tot ceea ce trebuie sa faceti este sa consultati pagina noastra web, pentru ca acolo veti gasi informatii suplimentare. Cert este ca, in mod sigur, veti gasi vit K pastile la preturi foarte convenabile, comparativ cu cele din magazinele fizice, cum ar fi plafarele.

Vitamina K sub forma de pastile poate fi folosita si pentru a asigura aportul necesar de substante vitale pentru organism, mai ales acolo unde deficientele frecvente, cum ar fi in cazul copiilor foarte mici. Spre deosebire de alte vitamine precum vit D, vitamina K poate fi produsa de organism. Cum? Ei bine, consumand legume de culoare verde inchis precum spanacul, broccoli, kale si sparanghelul, dar si uleiurile vegetale (masline, rapita, soia etc.). In cantitati mai mici, aceasta se gaseste si in  produsele lactate fermentate (branzeturi curate, iaurturi, lapte, chefir), sau uleiuri de peste.

Atunci cand nu exista suficienta vitamina K, ea poate fi compensata prin pastile, pe care le puteti achizitiona la super-pret de la Go Vita. Acceseaza chiar acum site-ul https://go-vita.ro/vitamina-k/ si ia o decizie inspirata!

Uncategorized