Cum poti alege un display bun de laptop

Cum poti alege un display bun de laptop

Laptopurile sunt adesea caracterizate de performanta lor, precum si de viteza procesorului si capacitatea de stocare a hard disk-ului. Cand vorbim despre ecrane de laptop, dimensiunea ecranului este adesea singura specificatie mentionata, iar utilizatorii nu par sa intre in profunzime atunci cand vine vorba de alegerea ecranelor. Cu toate acestea, ecranul laptopului joaca un rol important in performanta laptopului. Un ecran bun permite utilizatorului sa petreaca ore in sir in fata laptopului fara a-si suprasolicita ochii. In plus, un ecran bun poate fi folosit si in diferite tipuri de situatii, atat in lumina soarelui, cat si pe intuneric.

Toate laptopurile actuale sunt echipate cu ecrane LCD. Cunoscand tipurile de panouri LCD si modul in care acestea sunt utilizate, puteti alege sa achizitionati cel mai bun afisaj disponibil si sa cresteti semnificativ performanta cu laptopul. Pe piata exista mai multe tipuri si modele de display laptop pe care le poti alege pentru laptopul tau, insa va trebui sa tii cont de faptul ca laptopul tau are anumite specificatii pe care va trebui sa le respecti.

 Tipuri de ecrane pentru laptopuri

Toate laptopurile actuale sunt echipate cu ecrane LCD. „LCD” inseamna „ecran cu cristale lichide”. Ecranele LCD contin cristale lichide care functioneaza ca obloane, fie prin lasarea luminii prin ele, fie prin blocarea acesteia. LCD ofera imagini clare, cu culori reale si o calitate precisa a imaginii.

Un panou LCD tipic este format din cinci straturi: o lumina de fundal alba pentru iluminare, filtre polarizante pentru alinierea undelor luminoase, un filtru RGB pentru culori, celule cu cristale lichide si un alt filtru polarizant.

Ecranele laptopurilor sunt impartite in doua tipuri, in functie de tehnologia de iluminare de fundal utilizata. Daca sunteti in cautarea unui ecran pentru laptop, ar trebui sa stiti ce tehnologie necesita laptopul dvs., deoarece acestea nu sunt interschimbabile.

Tine cont de toate aceste specificatii atunci cand cumperi display laptop Lenovo pentru ca acesta sa functioneze perfect.

Afisaje laptop iluminate CCFL

 
„CCFL” inseamna „lumina fluorescenta cathod rece”, aceasta este o tehnologie mai veche de iluminare de fundal. Aceasta tehnologie utilizeaza un tub fluorescent alimentat de un invertor. In general, afisajele CCFL vin cu unul sau doua becuri, numite 1-CCFL si, respectiv, 2-CCFL. Atunci cand cautati un nou afisaj LCD-CCFL, ar trebui sa acordati atentie acestor detalii, deoarece in caz contrar este posibil ca ecranul sa nu functioneze cu laptopul.

1-CCFL, cunoscuta si sub numele de tehnologie de iluminare de fundal unica, este utilizata in general pe afisajele laptopurilor foarte vechi. Acest tip de ecran contine un bec, care porneste ecranul, impreuna cu o pereche de fire in partea de jos si un conector invertor conectat la o placa speciala. Un ecran CCFL -2 contine doua becuri, precum si doua cabluri invertor si conectori invertor. Aceasta tehnologie de iluminare de fundal este utilizata in laptopuri care au ecrane de 15,4 inci sau mai mult.

Display  laptop cu iluminare de fundal cu LED-uri

 
„LED” inseamna „dioda emitatoare de lumina” si astfel de diode sunt utilizate pentru a ilumina ecranul laptopului. In partea de jos a ecranului se afla invertorul pe care majoritatea ecranelor LED  il utilizeaza pentru a functiona. Puterea luminii de fundal poate veni, de asemenea, printr-un cablu plat sau printr-o conexiune video daca nu se utilizeaza un invertor. In comparatie cu afisajele CCFL, afisajele LED consuma mai putina energie si, prin urmare, permit o durata de viata mai lunga a bateriei. In plus, ecranele LED sunt mai subtiri si mai usoare si se incalzesc mai putin decat afisajele CCFL. Daca laptopul utilizeaza o iluminare de fundal cu LED-uri, aceasta ar trebui sa apara in specificatiile laptopului.

Comunicate de presa