Cum alegi corect anvelopele all season

Cum alegi corect anvelopele all season

Din ce în ce mai mulţi conducători auto aleg să îşi echipeze maşina cu anvelope all season în loc de anvelope de iarnă şi de vară din motive pur financiare. Anvelopele all-season sunt special concepute pentru a face faţă condiţiilor meteo dintr-o ţară cu un climat moderat în orice anotimp. În unele zone ale ţării, anvelopele all-season sunt suficiente pentru a depăşi cu brio iarnă, în timp ce în alte zone, anvelopele all-season sunt alternate cu cele de iarnă atunci când temperaturile scad sub 7 grade Celsius.

Ce sunt anvelopele all season şi ce performanțe oferă?

Anvelopele all-season de la Anvelo Mag sunt modelele de anvelope cu care părăsesc fabrica cele mai multe maşini noi pentru că sunt special construite pentru a oferi o plimbare liniştită şi o durată lungă de viaţă a benzii de rulare, precum şi performanțe pe toată durata anului. Pneurile all season sunt versatile şi special proiectate pentru a funcţiona într-o mare varietate de condiţii, inclusiv pe drumuri umede şi în situaţia conducerii uşoare de iarnă.

Aceste pneuri sunt concepute de specialişti pentru a oferi o combinaţie de beneficii între cele de vară şi de iarnă, comportându-se în mod exemplar. Un lucru dovedit este acela că anvelopele all season oferă o aderență foarte bună pe şoselele acoperite de gheaţă şi de zăpadă, fiind perfecte pentru şoferii care trăiesc în zone cu condiţii climatice moderate şi nu se confruntă frecvent cu friguri extreme sau cu gheaţă şi zăpadă în lunile de iarnă.

Caracteristici ale anvelopelor all season comparativ cu cele ale anvelopelor de iarnă

Principalele caracteristici ale anvelopelor all season sunt:

· Tipul de cauciuc: la temperaturi scăzute, anvelopele all season devin rigide şi capabile să asigure o tracţiune suficientă graţie compuşilor de cauciuc special proiectaţi pentru a rămâne flexibili;

· Adâncimea şanţurilor: cauciucurile all season trebuie să aibă modele unice ale benzii de rulare care reduc acumularea zăpezii şi care asigură că mai bună tracţiune în condiţii de zăpadă;

· Muchiile: anvelopele all season dispun de muchii care asigură tracțiunea pe gheaţă;

· Temperatura – temperatura este un factor important în ceea ce priveşte alegerea anvelopelor all season. Anvelopele all-season sunt potrivite pe toată durata anului, cu excepţia condiţiilor meteo extreme pe perioada iernii, în timp ce anvelopele de iarnă sunt potrivite numai atunci când temperatura scade sub 7 grade Celsius.

Parametrii şi caracteristicile cauciucurilor all season

Anvelopele all season prezintă inscripţia All season, dar şi M+S, M&S, MS sau inscripţia unui munte cu un fulg de zăpadă în interior. Producătorul cauciucurilor all season trebuie să fie ales în mod corespunzător, fără ca proprietarii autoturismelor să fie tentaţi de ofertele foarte ieftine ale mărcilor şi firmelor autohtone mai puţin cunoscute.

Nu în ultimul rând, banda de rulare trebuie să fie selectată în conformitate cu condiţiile în cre va fi folosit cauciucul, iar indicele de viteză poate fi găsit marcat pe aceste pneuri, conducătorii auto ţinând cont de capacitatea de încărcare, limitele de viteză şi respectarea standardelor internaţionale de calitate.

Actual