Consult oftalmologic – de ce este important?

Consult oftalmologic – de ce este important?

consult oftalmologic

Pentru cei mai multi dintre noi, un consult oftalmologic inseamna o vizita la un oftalmolog pentru a masura refractia si a prescrie ochelarii potriviti. Cu toate acestea, un consult oftalmologic este mult mai mult decat atat. Din pacate, o vizita la medic pentru un consult oftalmologic poate dezvalui o serie de probleme daca consultatia este efectuata intr-un cadru profesional de catre un medic cu experienta.

Ochii tai iti semnaleaza mereu cand ceva nu este in neregula cu sanatatea ta, rup, ustura, ard, estompeaza sau dubleaza imaginea pe care o vezi etc. Daca esti indiferent fata de ei si alegi sa mergi mai tarziu la un oftalmolog, purtarea permanenta a ochelarilor va fi cea mai fericita solutie. Este foarte important sa programati consultatii oculare regulate la o clinica medicala cu un medic bun pentru a va verifica vederea si pentru a gestiona si trata orice probleme de sanatate care pot aparea.

Cum pot obtine un consult oftalmologic la Clinica Romgermed?

Un consult oftalmologic complet si corect incepe cu o conversatie medic-pacient in care medicul trebuie sa afle daca exista un antecedent medical sau boala cronica. Apoi, se efectueaza un test de vedere clasic, care presupune ca pacientul sa citeasca de la distanta pe o tabla luminoasa niste cifre si litere. In aceasta etapa se poate determina refractia pacientului si nevoia de ochelari.

Dupa aceasta, expunerea la o biomicroscopie pentru a analiza partea din fata a ochiului, inclusiv irisul, cristalinul si corneea.

De asemenea, este important sa se masoare presiunea intraoculara, in special la persoanele peste 35 de ani. Aceasta masuratoare detecteaza glaucomul sau potentialul de orbire din aceasta problema.

Despre Clinica Medicala Romgermed din Bucuresti

Clinica Medicala Romgermed din Bucuresti ofera pacientilor o gama larga de specialitati medicale si analize de laborator. La Clinica Medicala Romgermed pacientii pot programa consultatii la specialisti: Oftalmologie, ORL, Ginecologie, Cardiologie, Alergie, Dermatologie etc. Aici, toti pacientii vor fi consultati, diagnosticati si tratati de medici cu o experienta de peste 20 de ani. Clinica Medicala Romgermed este situata in Calea Plevnei 137C in Bucuresti. Mai multe informatii gasiti pe site-ul www.clinicaromgermed.ro sau la numarul de telefon 021.311.00.75.

Sanatate