Chiriași sau proprietar de apartament – analiză pe cinci ani

Chiriași sau proprietar de apartament – analiză pe cinci ani

Pentru mulți dintre noi, achiziționarea unei locuințe reprezintă un obiectiv pe termen lung, pe care își doresc să îl pună în aplicare mai devreme sau mai târziu. Indiferent de preferințele pentru un apartament sau o casă, există nenumărate lucruri de care trebuie să ținem cont pentru a face această alegere. Înainte de toate, cei mai mulți dintre noi sunt chiriași pentru o perioadă de câțiva ani, acest aspect având enumerate beneficii. Pe lângă faptul că poți să analizezi și să trăiești în mai multe cartiere, ai posibilitatea de a descoperi dacă zgomotul de afară este conform cu dorințele tale. Cu scopul de a veni în ajutorul tău, am făcut o analiză a ideii de a fi chiriaș sau proprietar de apartament, pe o perioadă de cinci ani, iar rezultatele le-am prezentat în rândurile următoare!

  1. Chiria sau rata apartamentului

În cele mai multe cazuri, chiria și rata apartamentului coincid. Acest lucru se explică prin faptul că prețul este împărțit pentru fiecare lună, iar diferențele între cele două sunt extrem de mici. Nici nu este de mirare, întrucât achiziționarea unui apartament nu trebuie să se transforme într-o responsabilitate greu de susținut. Cu toate acestea, gândindu-ne pe o perioadă de cinci ani, este mult mai indicat să te orientezi către achiziționarea unui apartament. În cinci ani, vei putea să achiți, oferind doar rata apartamentului, aproximativ 10 sau chiar 20% din costul total. Pe de altă parte, cu ajutorul plății doar a chiriei, în cei cinci ani vei fi putut să te muți în mult mai multe cartiere și blocuri, astfel făcând mult mai multe schimbări în viața ta.

  • Existența garajului

În cele mai multe orașe din țară, parcarea este o problemă des întâlnită. Acest lucru se explică prin faptul că există mai multe mașini în comparație cu locurile existente de parcare. O soluție este să achiziționezi sau să stai într-un apartament care are garaj sau, după caz, să optezi pentru o casă care să îl integreze. Toate aceste lucruri nu fac altceva decât să te ajute să scapi de problema găsirii unui loc de parcare, în special atunci când te întorci seara de la birou. În cazul în care vrei să îl instalezi unul de unul singur, nu uita să iei în considerare și nenumăratele accesorii usi garaj puse la dispoziție de către cei de la bestAL. Aceștia nu produc rulouri exterioare, uși de garaj, plase anti-insecte sau uși industriale, însă oferă componentele necesare pentru realizarea acestora de către producători. Având în considerare comparația noastră, este mult mai bine să achiziționezi un apartament care are deja un garaj, decât să stai în chirie pe o perioadă de cinci ani.

  • Dimensiunea locuinței

Așa cum este de așteptat, o locuință cu o suprafață generoasă are un preț mai mare, nu doar în ceea ce privește costul de achiziție, ci și în ceea ce privește chiria. Cu toate acestea, există o diferență destul de mare în termeni de cost solicitat pentru fiecare lună. De cele mai multe ori, chiria este mai mică pentru fiecare metru pătrat, în condițiile în care locuința are dimensiuni generoase. De aceea, poți să trăiești mult mai bine într-un apartament sau o casă spațioasă, în special dacă stai cu chirie timp de cinci ani.

Analizează cu atenție toate elementele, pentru a face cea mai bună alegere pentru tine! Cu ajutorul acestora, vei putea fi bucuros de decizia făcută!

Comunicate de presa