Ce să faci atunci când depăşeşti termenul scadent al ratelor unui credit fulger aprobat online

Ce să faci atunci când depăşeşti termenul scadent al ratelor unui credit fulger aprobat online

Atunci când facem referire la creditele bancare şi nebancare, cetăţenii ţării noastre ocupă locuri fruntaşe din punct de vedere al obţinerea împrumuturilor, acest lucru făcând destul de dificilă memorarea tuturor datelor scadente la ratele în curs.

Dacă eşti printre cei ce nu reuşesc să ţină minte toate datele scadente şi întâmpini probleme în achitarea ratelor lunare, însă nu îţi doreşti să apelezi la soluţia pusă la dispoziţie de reprezentanţii societăţii prin care ai obţinut creditul fulger aprobat online, respectiv amânarea plăţilor, mai jos vei identifica 3 metode pentru a  nu mai uita să îţi achiţi ratele.

1. E-mail sau SMS de la societatea prin care ai obţinut creditul

În cazul în care ai la activ unul sau chiar mai multe împrumuturi cu buletinul, probabil că ştii faptul că IFN-urile îţi reamintesc termenul scadent al ratelor printr-un e-mail sau printr-un SMS pe numărul tău de telefon. Tocmai din cauza acestui lucru este recomandat să ţii cont de cele mai sus menţionate şi astfel să reuşeşti să îţi plăteşti ratele la timp, deoarece cu toţii ştim că întârzierile pot aduce penalităţi.

De altfel, tu vei fi notificat prin e-mail sau SMS cu mai multe zile înainte de data scadentă, astfel că rata va intra în contul tău înainte de a ajunge la data scandentă.

În cazul în care îţi doreşti să apelezi la un credit online doar cu buletinul, pentru a putea scăpa de probleme, îţi recomandăm să fixezi data scadentă în jurul zilei în care îţi va intra salariul, astfel ca, cu siguranţă nu vei mai uita să îţi plăteşti ratele.

Cu ajutorul unui împrumut rapid obţinut prin instituţiile financiare nebancare, vei avea la dispoziţie flexibilitate pe deplin, chiar şi în momentul în care nu îţi vei putea achita ratele la termenul scadent.

2. Reminder pe smartphone

În zilele noastre, toţi deţinem un telefon inteligent, sau un smartphone, aşa cum ne-am obişnuit cu denumirea sa. Astfel, cu ajutorul unui telefon, vei putea seta câte un reminder pentru ca în ziua în care soseşte data scadenta a ratei creditului tău, să nu uiţi să o achiţi.

Totodată, îţi vei putea seta din telefon astfel ca informaţi să fie vizibilă tot din timpul, iar în acest fel, cu siguranţă că nu vei mai uita să îţi achiţi rata. Trebuie să reţii faptul că plata va trebui făcută cu mai multe zilei înainte, astfel ca aceasta să fie înregistrată la timp în sistem, pentru a nu exista neplăceri.

Cu toţii ştim că de o bună perioadă de timp, istoricul cu care figurezi în Biroul de Credite poate să fie şters, recomandabil ar fi să nu îţi ajungă numele pe acolo din cauza întârzierii plăţii ratelor.

3. Setarea plăţii automate la data scadentă

În zilele noastre, sistemul băncilor din ţara noastră a ajuns să performeze tot mai mult, astfel că am ajuns să trimitem bani, să facem plăţi direct în cont, etc., doar cu ajutorul telefonului mobil şi a unei aplicaţii.

Iar, pentru a putea evita situaţia neplăcută de a nu plăti ratele, cea mai bună idee este să setezi din contul tău de utilizator plata automată, astfel ca la data scadentă îţi va fi retrasă din cont suma necesară pentru plata unei rate şi nu vei mai ajunge în nefericita situaţie de a uita de plata ratelor tale.

Economic