Ce implant dentar sa alegi? Iata cateva criterii de luat in calcul!

Ce implant dentar sa alegi? Iata cateva criterii de luat in calcul!

Pentru a inlocui unul sau mai multi dinti lipsa, doresti sa alegi un implant dentar? Aceasta solutie Excedent este de departe cea mai recomandata, datorita numeroaselor sale avantaje. Este adevarat, aceasta proteza dentara fiabila si durabila inlocuieste perfect unul sau mai multi dinti naturali, atat din punct de vedere estetic cat si functional. 

Pe de alta parte, sa precizam ca urmarile anesteziei implantului dentar sunt perfect gestionabile. Cu toate acestea, inainte de a incepe, este necesara alegerea viitoarei proteze. Desigur, medicul stomatolog te va indruma pentru a alege cea mai potrivita solutie. Sa facem acum bilantul, asupra diferitelor tipuri de implanturi dentare.

Implant dentar: alegeti-l, in functie de invelisul sau

Implantul dentar este realizat din biomateriale, materiale care respecta si sunt compatibile cu structura tesuturilor si a osului. In prezent, titanul si zirconiu sunt cele doua solutii preferate. Cu toate acestea, fiecare dintre aceste acoperiri are avantajele si dezavantajele sale. 

Alegerea implantului, in functie de forma acestuia

Pe langa invelisul implantului dentar fast and fixed, ar fi interesant sa se tina cont de forma acestuia din urma, inainte de a-l alege:

  • Implant cilindric: in prezent cel mai utilizat pe scara larga, acest echipament ar trebui sa fie preferat de pacientii cu volum osos bun. Pe de alta parte, chirurgii stomatologi il recomanda, pentru a inlocui molarii sau premolarii. Intr-adevar, implantul cilindric este mai putin potrivit pentru inlocuirea incisivilor sau caninilor. In plus, aceasta proteza nu poate fi instalata imediat dupa o extractie dentara.
  • Implantul conic: spre deosebire de modelul anterior, acest tip de implant dentar poate fi considerat ca inlocuieste orice dinte. Prin urmare, este mult mai versatil si este un implant favorizat de practicieni.
  • Implantul autoforant: acest model este considerat pentru pacientii care sufera de densitate osoasa scazuta, deoarece permite transferul materialului spre interior. Vindecarea este mai rapida. De asemenea, beneficiaza de o buna toleranta. 

Garantia: un alt criteriu de alegere

Garantia implantului dentar este intr-adevar un criteriu de luat in considerare. In functie de producator, durata acesteia poate varia. Acelasi lucru este valabil si pentru conditiile de aplicare a garantiei. De asemenea, ar fi bine sa intrebi in prealabil medicul dentist. 

Știri Locale