Ce este un articol seo? DataVision va explica!

Ce este un articol seo? DataVision va explica!

Un articol SEO este un text, precum o postare de blog, care se regaseste pe pagina ta web si are o adresa URL unica. Un astfel de continut are scopul de a informa, educa si captiva audienta ta. Pe langa acest lucru, articolele SEO sunt optimizate pentru motoarele de cautare, astfel incat, site-ul  tau sa poata aparea pe prima pagina cu rezultatele cautarii unui utilizator.

Motoarele de cautare acorda atentie calitatii.

Continutul calitativ, care ofera raspunsuri la problemele utilizatorilor este si el foarte important. In redactarea articolelor SEO trebuie sa tii cont atat de cititori cat si de optimizarea motoarelor de cautare. Pentru crearea unor postari potrivite, cel mai important lucru este sa dezvolti continut valoros si convingator pentru cititor. Acest lucru, va fi reflectat in pozitia pe care o ocupi in motoarele de cautare.

Indiferent de tipul de site pe care il detii, fie el de prezentare a firmei sau poate chiar magazin online, articolele SEO raman totusi cele mai eficiente instrumente pentru a aduce o expunere mai mare site-ului tau. Desi mediul online se extinde continuu, trebuie sa tii cont ca si concurenta devine tot mai mare chiar daca zilnic creste si piata de desfacere.

Cautarile utilizatorilor in mediul online duc la un proces complex prin care rezultatele motoarelor de cautare apar pe baza anumitor factori. Acestia tin cont de raportul intre cuvintele scrise de utilizator si cuvintele regasite in continutul publicat pe un website. Spre exemplu, un specialist SEO va sti sa incorporeze fraze si cuvinte cheie in continutul articolelor astfel incat acesta sa fie accesat intr-o gama mai larga de cautari.

Un mare avantaj al articolelor SEO este faptul ca acest tip de continut va continua sa aduca accesari zilnic, odata creat. Cu cat site-ul tau are mai mult continut, cu atat va atrage mai multi vizitatori. Atragand atentia acestora, ai sanse mult mai mari ca ei sa iti distribuie continutul catre alti cititori, daca subiectele abordate sunt de interes pentru acestia, fie prin postari de blog, discutii pe forumuri, distribuiri pe retelele sociale, email sau altele.

 Daca articolele sunt organice si calitative, vei reusi in scurt timp sa iti fidelizezi vizitatorii site-ului, acestia abonandu-se la newsletter si chiar urmarindu-te pe retelele de socializare.

Continutul tau trebuie sa fie interesant si autentic, pentru ca vizitatorii sa il considere util si astfel sa petreaca mai mult timp pe site accesand mai multe articole. Cautarile organice sunt cele care te ajuta ca site-ul tau sa aiba o reputatie buna atat in ochii utilizatorilor dar si fata de motoarele de cautare, iar acest lucru nu vine fara a avea continut calitativ.

Daca redactarea unor astfel de articole SEO te poate pune in dificultate, poti oricand apela la o firma specializata care sa te ajute cu crearea acestui tip de continut.

Comunicate de presa