Ce este acoperisul din tigla metalica?

Ce este acoperisul din tigla metalica?

Numele vorbeste de la sine – este un material pentru acoperis care imita tiglele ceramice cu proprietati metalice. Tablele de otel, care imita in mod fiabil ceramica clasica pentru acoperisuri, sunt in mod activ solicitate in domeniul acoperisurilor.

Principalul avantaj este utilizarea foarte usoara si poate acoperi o zona destul de mare. Pentru fabricarea placilor metalice se foloseste o tabla subtire din diferite materiale. In plus fata de protectia impotriva zincului, metalul este acoperit suplimentar cu un strat de polimer pe ambele parti. Suprafata este vopsita inainte de finisare, datorita careia culoarea practic nu se schimba pe toata durata de viata.

Cum este formata tigla metalica?

Tehnologia de productie se bazeaza pe principiul formarii nervurilor de rigidizare multidirectionale utilizand metode specifice. Imitarea tiglelor perfect asezate, pe langa estetica, mareste rezistenta acoperisului.

Instalarea acoperisului       

Pentru a aseza foi cu o astfel de greutate, nu sunt necesare dispozitive suplimentare. Doua persoane, cu o baza pregatita, asambleaza cu usurinta un acoperis simplu in doua zile sau chiar intr-o zi.

Accesibil, simplu de instalat, tigla metalica merita o atentie deosebita atat pentru proprietarii de cladiri suburbane, cat si pentru proprietarii de imobile comerciale din oras. Materialul selectat competent, in combinatie cu un stil impecabil, realizat in conformitate cu cerintele tehnologice, va servi proprietarii timp de multi ani.

Materialul este usor decupat cu o polizor cu un disc de taiere si poate fi gaurit cu un instrument autonom. Suruburile speciale cu varful echipat cu un taietor fixeaza in siguranta acoperirea. Marginile clar stantate faciliteaza asamblarea. Este necesar doar sa setati cu precizie prima foaie si apoi asezati urmatoarele intinderi fara probleme. In acest caz, relieful marginilor este conceput astfel incat sa excluda deplasarea elementelor una fata de cealalta.

Acoperisul metalic se incalzeste rapid sub razele soarelui si se raceste la fel de repede seara. Datorita diferentelor de temperatura indicate, apa se aseaza pe partea interioara a stratului de otel, contribuind la aparitia ruginii si la aparitia coloniilor fungice. Insa, datorita combinatiei de materiale din care este fauta tigla metalica, aceasta prezinta durabilitate garantata.

Lejeritate, dimensiuni prioritare care va permit sa acoperiti rapid suprafete mari, o gama bogata de culori, calitati care sunt foarte atractive atat pentru constructorii, cat si pentru proprietarii de cladiri cu inaltime mica. Reprezinta un plus important la avantajele tehnice si tehnologice este costul materialului, care poate reduce semnificativ bugetul de constructie. Cu toate acestea, nu toata lumea este inca familiarizata cu tigla metalica care este atat de populara astazi.

Actual