Ce diferente sunt intre prizele modulare si cele clasice?

Pentru ca tanjim cu totii dupa un nivel de confort cat mai ridicat in locuinte, astazi tehnologia a evoluat intr-atat incat viata noastra poate fi insemnat simplificata. O serie de imbunatatiri aduse in domeniul electric sunt de interes major in prezent. Mai exact este vorba despre varianta modulara a prizelor, o noutate care i-a cucerit pe cei ce doresc o casa moderna, confortabila.

Pentru oricine acestea vor fi in curand imbunatatiri indispensabile, deci modernizarea  instalatiei electrice va fi necesara. Nu mai sunt deloc atraga toare si nici avantajoase prizele conventionale. Cu atat mai necesara este inlocuirea celor invechite si de calitate inferioara.

O investitie care merita asadar este priza modulara. Desigur, nu vorbim despre un proces simplu, pe care il poti oricand implementa. O astfel de sarcina trebuie lasata pe seama expertilor, a unui electrician autorizat. Acesta va urma toti pasi necesari pentru a-ti oferi o folosire sigura si de durata a instalatiei electrice imbunatatite cu intrerupatoare si prize modulare.

Dar ce recomanda mai exact prizele modulare? Prin ce se diferentiaza acestea de cele conventionale?

Prize modulare si prize conventionale – diferente

Pe partea de compozitie, prizele clasice prezinta doze rotunde, permitand conectarea unui singur dispozitiv in fiecare doza. O priza modulara in schimb permite conectarea a mai multe dispozitive intr-o doza. Aceasta este diferenta majora dintre cele doua. Mai departe si alte avantaje claseaza prizele modulare in topul preferintelor.

Din start un plus estetic si functional totodata la prizelor modulare este faptul ca sunt grupate, ocupand astfel un spatiu mai restrans. Un singur modul poate fi folosit pentru diferite tipuri de prize: de internet, USV, de curent, TV, etc.

Este mult mai simpla realizarea de combinatii pentru aparate cu ajutorul acestora. Desigur, instalarea lor presupune o investitie, avand in vedere ca vor fi necesare alte doze, special concepute pentru acestea. Pot fi necesari alti suporti de montare, respectiv mecanisme si alte rame decorative.

Sa nu uitam de un aspect foarte important si anume de nivelul de siguranta insemnat imbunatatit oferit de varianta moderna a prizelor. Asta inseamna ca o priza modulara poate fi montata cu incredere si in baie, respectiv in incaperi cu un nivel ridicat de umiditate.

Pe scurt si simplu spus, iata care sunt avantajele pe care ti le ofera priza modulara: design si estetica imbunatatite, versatilitate, montaj compact, economie de spatiu, o fixare excelenta in doze, ergonomie. Unii ar putea spune ca anumite aspecte sunt dezavantaje care inclina balanta in favoarea variantelor standard. Dintre acestea amintesc faptul ca vor fi disponibile la preturi mai ridicate, inlocuirea ar putea sa iti dea ceva batai de cap, precum si faptul ca ansamblul este format din doza, suport si dispozitiv. Bineinteles, atunci cand de inlocuire se ocupa cineva cu experienta, operatiunea va fi una simpla.

Asadar, ce parere ai despre prizele modulare? Vei opta pentru ele pentru a-ti spori nivelul de confort din locuinta? Analizeaza optiunile pe care ti le ofera magazine de profil precum Divers Market si ia decizia care ti se potriveste.

Lasă un comentariu