Care sunt beneficiile unui brad artificial

Care sunt beneficiile unui brad artificial

Un brad artificial de Craciun ca cei de pe BraziCraciun.net este un pin artificial sau brad fabricat in scopul de utilizare in timpul sarbatorilor de iarna. Primii brazi artificiali de Craciun erau in forme de piramide din lemn, si au fost creatia poporului german. Cei mai multi brazi moderni sunt realizati din pvc, dar multe alte tipuri de brazi au fost si sunt disponibili, inclusiv cei cu structura din aluminiu.

Putina istorie a bradului artificial

In 1930, o companie britanica a creat primul brad artificial de Craciun facut din pvc iar ramurile din par.  Brazii au fost facuti din acelasi par de animal folosit in periile de toaleta sau periile pe care le folosim astazi in spalarea sticlelor; ramurile create pentru brad, au fost vopsite ulterior in culoarea verde. Bradul cu structura de aluminiu a fost fabricat in Statele Unite, mai intai in Chicago in 1958  si mai tarziu in Wiscounsin, unde majoritatea brazilor erau si sunt produsi pentru export. 

Traditia de decorare a unui brad de Craciun nu este una noua. Bradul este simbolul iconic al sarbatorii si a devenit un element important in casele celor care participa la festivitatile de Craciun. Este o activitate rituala si multi au amintiri placute existand mereu o nostalgie atunci cand vorbim despre impodobirea bradului.

Cu toate acestea, a existat o schimbare de la clasic la modern si aceasta schimbare a avut loc atunci cand numeroase alte artefacte au devenit plastifiate. Cultura Craciunului se intersecteaza cu cultura plasticului, astfel incat se naste bradul artificial de Craciun. Popularitatea sa a crescut foarte mult de la inventarea sa, creand o noua cerere, continua.

Cum arata un brad artificial

Imitand cu succes bradul natural, de multe ori bradul artificial este mai plin din punct de vedere al ramurilor, cu o culoare de verde mult mai intensa si cu un aspect mult mai frumos decat bradul natural. Se gaseste in variante din cele mai variate atat in ceea ce priveste inaltimea lui cat si culoarea. In ziua de zi, bradul nu e musai sa fie verde, ci poate fi si alb. E alegerea fiecaruia pentru ce culoare opteaza. De asemenea, brazii artificiali se pot cumpara gata impodobiti cu globuri, luminite si stelute.

Beneficii brazi artificiali

Unul din marile avantaje ale unui brad artificial este acela ca nu i se scutura ramurile, astfel ca nu va fi nevoie sa curatam podeaua zilnic ca in cazul unui brad natural. Are stabilitate- baza sa este atent creata si ofera o buna sustinere atunci cand el este asamblat pentru impodobire.

Majoritatea brazilor artificiali vin la pachet spre vanzare cu un suport pentru baza. Il gasesti in diferite dimensiuni si culori. Este ieftin- il gasesti la un pret foarte bun in magazinele de profil si il poti folosi cativa ani fara probleme, asta aducand economie la bugetul familiei. Cumparand un brad artificial, contribui la stoparea taierii brazilor din mediul lor natural, asta din urma fiind poate cel mai important motiv in alegerea achizitionarii unui brad artificial!

Traditia de Craciun este importanta pentru oamenii din fiecare colt al lumii. Unul dintre simbolurile Craciunului sunt brazii. Se spune ca bradul este un simbol al vietii pentru ca ramane intotdeauna verde, simbolizandu-l pe Hristos, vesnic viu.

De asemenea, ca obicei la impodobirea acestuia sa adaugat punerea unei stele in varf. Steaua din varful bradului simbolizeaza steaua care i-a adus pe magi pana la Betleem. Se spune ca aceasta aduce si noroc casei cat si familiei. Bradul de Craciun este o traditie recenta pentru romani dar este chiar cel mai iubit obicei al sarbatorii de iarna.

Ce brad trebuie sa alegem de Craciun?

Bradul artificial intotdeauna este alegerea ideala. De ce? Pentru ca il putem avea ani si ani la rand pentru Craciun fara sa ne chinuim cautand in fiecare an altul. In al doilea rand, este ecologic, alegand sa cumparam un brad artificial protejam natura.

Cu fiecare brad artificial cumparat salvam un brad natural de la taiere. In fiecare an se taie milioane de brazi pentru ca oamenii cer acest lucru. Un brad artificial este o alegere mult mai buna. Pe langa faptul ca nu face mizerie trebuie cumparat intr-un singur an si rezista chiar si 10 ani iar asta este un plus pentru a nu cheltui bani.

Avantajele bradului artificial

Avantajele unui brad artificial sunt foarte multe. Putem pleca chiar de la faptul ca acestia nu se usuca ceea ce inseamna ca nu e nevoie sa facem mereu curat. Bradul artificial poate fi folosit ani la rand, durata de viata a acestuia poate ajunge chiar si pana la 10-20 ani.

Astfel economisim bani si timp, un brad natural este de o suta de ori mai scump si necesita timp sa gasim unul pe placul nostru. Este extrem de practic, montarea lui dureaza mai putin de o ora cu tot cu impodobirea acestuia. Este extrem de usor sa depozitam unul, nu necesita mult spatiu si nici mult timp pentru demontarea acestuia.

Comunicate de presa