Cand si de ce se pot simti oamenii spionati? Ce pot face in acest sens?

Cand si de ce se pot simti oamenii spionati? Ce pot face in acest sens?

Impactul pe care il are internetul in viata oamenilor si tehnologia care a avansat intr-un mod galopant, dar si scandalurile prezentate in presa, care dovedesc usurinta cu care se poate spiona chiar si prin intermediul propriului telefon, au facut ca oamenii sa fie mai suspiciosi, ajungand uneori pana la paranoia. 

Cazurile in care oamenii se simt spionati fara a exista un posibil motiv plauzibil sunt rare, adesea dovedindu-se ca acestia au de ce sa se protejeze impotriva unor actiuni indiscrete sau chiar rau-voitoare. 

Care sunt situatiile in care oamenii se simt spionati? 

In general, oamenii care au ceva de ascuns sunt si cei care se simt mereu in vizorul unor spioni. Din acest motiv, acestia sunt mereu atenti la modul in care se comporta si interactioneaza cu alti oameni, dar si la modul in care isi aleg locurile in care sa mearga. 

De asemenea, o alta categorie de persoane care sunt mereu in alerta, de teama de a nu cadea victima unui spion, este reprezentata de cei care detin anumite informatii secrete sau de maxima confidentialitate. Indiferent daca sunt referitoare la activitatea unei companii sau a unei natiuni, acestia au motive pentru care sa se teama, deoarece spionajul industrial si cel national/ international sunt printre cele mai vechi si mai des practicate. 

Cum se pot proteja oamenii impotriva spionajului? 

Daca oamenii politici si persoanele cele mai importante din companii, care au acces la informatii confidentiale, dispun si de o echipa care se poate ocupa de derularea unor activitati de contraspionaj, prin care sa se identifice posibile dispozitive de urmarire, oamenii obisnuiti pot folosi detectoare camere, care sunt astazi mai usor de gasit si de cumparat.

Aceste gadgeturi folosesc o tehnologie similara celei utilizate de dispozitivele de spionaj, astfel ca descoperirea acestora nu va fi o treaba foarte dificila cu un astfel de detector, mai ales ca modul de utilizare este unul foarte simplu. 

Prin urmare, spionajul nu mai este doar o actiune de film, ci a devenit o normalitate a zilelor prezente, motiv pentru care este necesar ca oamenii sa fie constienti de existenta si combaterea acestuia. 

Actual