Cand se face o operatie atroza?

Articulatiile pot suferi dupa munca, de aceea se impune de cele mai multe ori o operatie artroza, aceasta interventie fiind apreciata pentru eficienta sa. La inceputul bolii, articulatiile pot suferi in urma muncii sau a exercitiului fizic, dar in timp, lucrurile incep sa devina din ce in ce mai grave. Durerea articulara poate deveni persistenta, de aceea va puteti confrunta cu rigiditate articulara.

Cand se impune operatie artroza?

Aceasta operatie artroza se impune in mai multe situatii, iar medicul este cel care va poate spune daca aveti sau nu nevoie de o astfel de operatie. Artroza mainilor este cea carte are anumite caracterisitci ereditare. Daca mama sau binicul au avut artroza la maini, atunci exista risc sa fi capatat si voi o astfel de problema. Femeile au sanse mai mare sa aiba de-a face cu aceasta problema de sanatate.

Printre articulatiile frecvent afectate de artroza se numara genunchii. Printre simptomele cele mai comune in acest caz se nuamra rigiditatea, umflarea, dar si durerea. Aceste lucruri nu fac decat sa ingreuneze mersul persoanei in cauza. Artroza la genunchi poate duce si la dizabilitate. Aceasta problema mai poate aparea si in cazul soldurilor sau a coloanei vertebrale.

Inainet de a decide daca o operatie artroza este sau nu un lucru la care sa te gandesti, medicul este cel mai in masura sa-ti dfea sfaturile de care ai nevoie. In primul rand aceasta va fi diagnosticata. Medicul se va uita si la antecedentele tale medicale si va efectua o examinare fizica. In urma acestei examinari, acesta va va putea da un diagnostic. Se va realiza in acest fel o examinare fizica, de unde el iti va zice daca ai sau nu anumite probleme.

In ceea ce priveste tratarea acestei probleme, trebuie sa ai in vedere faptul ca procesul care sta la baza artrozei nu poate fi inversat. Simptomele insa pot fi gestionate eficient, astfel incat sa te bucuri de o imbunatatire a starii de sanatate. Se pot efectua in acest fel terapii fizice, se pot lua medicamente sau se pot efectua chiar unele interventii chirurgicale. Obtinerea unei greutati sanatoase este un alt lucru de avut in vedere, astfel incat sa se trateze artroza. Tratamentele pe care le faci pentru a reusi sa combati aceasta problema va vor ajuta in ceea ce priveste ameliorarea ei.

Obiectivul principal este ameliorarea durerilor cauzate de artroza. Pentru a se ameliora aceste dureri este recomandata de obicei baia in uleiuri medicinale, precum si taratrea cu geluri care contin uleiuri esentiale. Mai exista si tratamentul cu injectiile cu coprtizon, precum si cele cu lubrifiant in articulatii. Chiar si inlocuirea articulatiilor poate fi o solutie de avut in vedere. Daca aceasta problema este cauzata de locul de munca, atunci medicul va va spune toate lucrurile pe care le puteti face, astfel incat sa impiedicati ca ea sa va afecteze mai mult. Este asadar indicat sa aveti in vedere toate aceste lucruri. Veti vedea ca in acest fel veti trece cu bine peste o astfel de problema si o veti trata.

Comunicate de presa